Kayapınar'da Eğitim Destek Evleri Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Kayapınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren eğitim destek evleri öğrencilerinin katıldığı voleybol turnuvası sona erdi.

Kayapınar'da Eğitim Destek Evleri Voleybol Turnuvası Sona Erdi
Kayapınar Belediyesi'nin desteğiyle eğitim çalışmalarını yürüten beş eğitim destek evindeki öğrencilerin katıldığı voleybol turnuvası sona erdi. Peyas Eğitim ve Destek Evi bahçesinde, kız ve erkek takımlarından oluşan 210 öğrencinin katıldığı turnuva üç gün sürdü. Son gün yapılan final maçında dereceye giren takımlara törenle kupaları verildi. Final maçları ve kupa törenine, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, eğitim destek evi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kupa töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Avcı, 'Bu turnuvada önemli olan dereceye girmek değildir. Önemli olan eğitim destek evlerinde eğitim gören öğrenciler arasında klasik dayanışma ve sporun rekabetçi anlayışından farklı olarak kader birliği yapan gençlerin ve çocukların birlikte olma duygusunu geliştirmek anlamında önemli bir etkinlik. Belediye olarak eğitim destek evlerinde başlattığımız sosyal belediyecilik, yeni sosyal tesislerde artarak devam edecektir. Buradan şu müjdeyi de vermekisterim ki; önümüzdeki yıl yapacağımız turnuvayı kendi spor tesisimizde yapacağız. İhalesi tamamlandı ve inşasına yakın zamanda başlanacaktır ' şeklinde konuştu.

Kupa töreni sonrası turnuvaya katılan 210 öğrenci, eğitim destek evlerinde verilen destek için Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ'a teşekkür ederken, imzaladıkları formayı KCK davasından tutuklu bulunan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'e verilmek üzere Başkan Yardımcısı İhsan Avcı'ya teslim ettiler.
Kaynak: İHA