Ağrı'da Zorlu Hasta Kurtarma Operasyonu

Ağrı'nın Patnos ilçesinde kalp ve solunum yetmezliği hastası olan bir vatandaş, köy yolunun kardan kapanması nedeniyle sırtta taşınarak ana caddeye ulaştırıldı.

Ağrı'da Zorlu Hasta Kurtarma Operasyonu
İlçe merkezinde 25, ana caddeye ise 3 kilometre uzaklıkta bulunan Karbasan köyü Göktaş mezrasında kalp ve solunum yetmezliği problemi bulunan Kadir Seven (65), aniden rahatsızlanınca köylüler tarafından minibüsle hastaneye ulaştırmaya çalışıldı. Minibüs yaklaşık bir kilometre yol aldıktan sonra kara saplanınca Seven'i hastaneye ulaştırmak köylülere düştü. Seven'i sırayla sırtlarına alan köylüler, ana caddeye ulaşmaya çalıştı. Kara bata çıka ilerleyen köylüler, zorlu bir yolculuğun ardından Seven'i anacaddeye ulaştırmayı başardı. Seven, burada durdurulan bir araçla Patnos Devlet Hastanesi'ne yetiştirildi.

Patnos İlçe Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, etkili olan kar yağışından dolayı köylerin büyük bir bölümünün yollarının kapalı olduğu söyledi. Tüm bu yolları 3 araçla açmaya çalıştıklarını söyleyen Kısa, 'Araçlarımız yetersiz kalınca Kaymakamlığımız 2 iş makinesi daha kiraladı. Ali Sürer isimli Patnoslu işadamı ise bir greyderi ücretsiz olarak kurumumuzun emrine verdi. Şimdiye kadar 3 olan araç sayımız da Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve hayırsever işadamımız Ali Sürer sayesinde 6'ya çıktı. Kapalıolan köy yollarımızı açmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ' dedi.

Patnos Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Kasım İleri ise yetkililerden aldığı bilgiye göre bugün itibarıyla 93 köy 76 mezranın yolunun tamamen kapalı, ekiplerin 24 saat çalıştığını ancak araç sayısının yetersiz olduğunu belirtti.
Kaynak: İHA