Eskişehir Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, kadının siyasetteki yolunu en çok açan partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Eskişehir Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi Yapıldı
AK Parti Eskişehir Kadın Kolları'nın Gar Düğün Salonu'nda yapılan kongresine katılan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit yaptığı konuşmada, AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu belirterek, ''Geçen eylül ayı itibariyle 2 milyon 100 bin üyesi olan bir partiyiz. Dünyada hiç bir örneğimiz yok. Dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü durumundayız. 350 bin kadın kardeşlerimiz bir fiil çalışıp gönülü olarak teşkilatımıza hizmet ediyor. Eğer bugün partimizin bir başarısı varsa sayın Başbakanımızın kurduğu bu teşkilat ve kadınların gücü sayesindedir. AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 54'ünü kadın seçmenler teşkil ediyor. Demek ki kadın, kadının dilinden daha iyi anlıyor. Evet biz AK Parti ve AK Partili kadınlar olarak çok şey yapıyoruz. Bunun karışılığında da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize verdiği önem karşısında partimizi daha ileriye taşımak için olağan üstü gayret sarf ediyoruz'' dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'nin iktidara geldiğini hatırlatan Akşit, ' O zaman meclisteki kadın milletvekili sayısı 24'tü. Şimdi Meclis'teki kadın milletvekili sayısı 24'ten 79'a yükseldi. Bu 79 milletvekilinin 46 tanesi AK Parti milletvekilidir ve bu bizim gururumuzdur. Kadının siyasetteki yolunu en çok açan parti AK Parti'dir. Bu gururla yolumuza devam edeceğiz. Partimizin daha başarılı olabilmesi için kadınlarımızın hak ettiği noktalara ulaşabilmesi için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Kongrede konuşan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'da, çevre ve merkez ikilemini koyarken sadece sosyo-ekonomik kıstaslarla ihmal edilmiş toplum kesimlerini değil, aynı zamanda toplumun belki de en fazla siyaseten çevreye mahkum edilmiş, merkeze ısrarla yaklaştırılmamış kesimi olan kadınlarımızı da siyasetin merkezine taşımak iddiasıyla yola koyulduklarını vurgulayarak, ' Bunu sadece sözde bırakmayarak parti teşkilatımızın ve siyasetin tüm kesimlerinde kadınlara alan açarak bugüne kadar bu tezindeki samimiyetini kanıtlamış bir siyasi partiyiz. Bugüne kadar kadınlar için yapılanları yeterli bulmuyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayattaki ağırlıklarıyla mütenasip bir biçimde siyasette de temsil edilmesi gereğine de her zamankinden daha fazla inanıyoruz. Bu konuda bugüne kadar mesafe aldık ama alacağımız daha çok yol var'' dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise TBMM'de Meclis kürsüsünün geçen hafta içinde bazı parti üyelerince işgal edildiğini ifade ederek, ''Yaşanan bu durum ancak hizmet etme imkanına sahip olamayanların, bu ülkede taş üstüne taş koyamayanların, hiçbir eseri olmayıp kısaca acziyet içinde olanların başvuracağı bir yöntemdir. Bugüne kadar farklı yollarla halkın sesini kısmaya çalışanlar bugün demokrasinin halkın özgürlüğünün simgesi haline gelen kürsüyü işgal ederek, halkın sesini kısmaya çalışıyorlar. Bizim derdimiz Meclis'in temel görevi olan yasama görevini hakkıyla yerine getirmektir ' AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can'da, milletine hizmetten başka hiç bir düşünce ve amaç taşımayan AK Parti çatısı altında, yani siyasetin en temiz mutfağında yetişiyor ve hizmet mutfağında biz de varız diyoruz ' ifadesinde bulundu.Kongreye, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci ve kongreye tek aday olarak katılan Kadın Kolları İl Başkanı Fecir Üçkaya ile çok sayıda partili katıldı.
Kaynak: İHA