Çukurca'da Şehit Düşen Onbaşı Metin Çetin, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde, PKK mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetin memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde toprağa verildi.

Çukurca'da Şehit Düşen Onbaşı Metin Çetin, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Güneysu Merkez Camii morgundan alınan şehidin cenazesi, öğle vaktinde aynı camide kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Kıbledağı köyünde defnedildi. Cenazede şehidin babası Ahmet Çetin ve aile üyeleri güçlükle ayakta dururken, sevenleri ve yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada,”Bu şehit cenazesi her şeyi özetliyor. Şu musalla taşında bulunan şehidimiz ve şehidimizin ailesinin metanetli duruşu bu milletin en büyük güvencesidir. Bunlar bizi yıldırmayacaktır. Türk yurdunu kimse bölememiş bölemeyecektir. Terörle kararlı mücadelemiz devam edecektir. Amacımız bu vatan insanının can güvenliğini sağlamaktır. ' Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır ' demiş şair. İşte bu şehit cenazesi toprağımız için verilen mücadelenin sonucudur. Şehit kardeşimizin ailesinin ve aziz milletimizin başı sağ olsun.” dedi.