Firuze Muhteşem Yüzyıl'a servet kazandırdı

Muhteşem Yüzyıl reytingleri kadar reklam gelirleriyle de dudak uçuklatıyor.

Firuze Muhteşem Yüzyıl'a servet kazandırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihimizi yansıtmıyor dediği, eleştirilerin hedefi olan Muhteşem Yüzyıl'ın özeti bile reyting rekoru kırıyor.

Muhteşem Yüzyıl
, Başbakan Erdoğan'ın son açıklamalarından sonra Türkiye'nin en çok tartışılan dizisi haline geldi. Konya'da bir vatandaş dizi hakkında mahkeme bile açtı. Tüm bu gelişmelere rağmen Muhteşem Yüzyıl rekora doymuyor. 

Muhteşem Yüzyıl çarşamba akşamlarının tartışmasız en çok izlenen programı olarak reyting sıralamasında birinci sıradan düşmüyor. Öyleki özeti bile en çok izlenen programlar sırasında.

FİRUZE, REYTİNGLERİ İKİYE KATLADI

Dün akşam yayımlanan bölümde Firuze'nin sırrının ortaya çıkmasıyla birlikte dizinin reytingleri ikiye katlandı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde özette saniye başına 400 TL, yeni bölümde ise 900 TL reklam aldığı hesaplandı.

Muhteşem Yüzyıl reytingleri kadar reklam gelirleriyle de dudak uçuklatıyor. Özet bölümünde ortalama 8, yeni bölüm boyunca da ortalama 40 dakika reklam alan dizi için özette saniye başına 400, yeni bölümde ise saniye başına 900 TL reklam alındığı hesaplanıyor.

Bu birim fiyatlardan hareketle bölüm başına 2 milyon 350 bin TL kadar reklam geliri elde eden dizinin gelirlerine bir de sponsorluk geliri eklenince bölüm başına gelirin yaklaşık 2.5 milyon TL'ye ulaştığı tahmin ediliyor.

Ocak 2012'de Star televizyonu ile 23 bölüm için 30 milyon TL'ye anlaştığı belirtilen Muhteşem Yüzyıl için Doğuş Holding'in bölüm başına ödediği rakam 1.3 milyon TL olarak çıkıyor.