Eşi Tarafından Baltayla Öldürülen Kadının Cenazesi, Toprağa Verildi

İznik ilçesinde, psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen eşi tarafından baltayla öldürülen kadının cenazesi, toprağa verildi.

Bursa Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Kadiriye M'nin cenazesi, Kaynarca köyü camisinde kılınan namazın ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine, Kadiriye M'nin yakınları ve köylüler katıldı.

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Şubesi Sorumlusu Elif Karan, bazı platform üyeleriyle aileyi ziyaret ederek, baş sağlığı diledi. Platform üyeleri, daha sonra Kadiriye M'nin mezarına kırmızı karanfil bıraktı.

Elif Karan, olaya ve kadına yönelik şiddete tepki göstererek, ''Bugün burada yatan Kadiriye ablamız, sırf 'başımda bir kocam olsun' diyerek, akli dengesi bozuk biriyle hayatını sürdürmeye çalıştı ve sonunda olan oldu. Kocası tarafından katledildi. Gazetelerde böyle haberler görmek istemiyoruz'' diye konuştu.

İlçeye bağlı Kaynarca köyünde çiftçilikle uğraşan, 20 yıldır psikolojik problemler yaşadığı, bu nedenle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bir süre tedavi gördüğü öğrenilen Mehmet M. , önceki gün gece uyuyan eşi Kadiriye M'nin başına baltayla birkaç kez vurmuştu. Kadiriye M, olay yerinde hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan Mehmet M, tutuklanmıştı.

Muhabir: İznik / Haluk Yüksel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA