Elbistan Meslek Yüksekokulu'na 3 Yeni Bölüm

Elbistan Meslek Yüksekokuluna (EMYO) 3 yeni bölüm daha kazandırıldı.

Elbistan Meslek Yüksekokulu'na 3 Yeni Bölüm
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Elbistan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ve Müdür Yardımcıları Okt. Muhammed Aydın ile Öğr. Gör. Muharrem Eren’in, yeni bölümler kazandırılması amacıyla başlattıkları çalışmalar sonuç verdi. Yapılan çalışmalar neticesinde, İş Makineleri Operatörlüğü, Otobüs Kaptanlığı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümleri açılması teklifi, KSÜ Senatosu tarafından kabul edilerek Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gönderilmesine karar verildi.

EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, “Son dönemlerde önemli projelerin gerçekleştirildiği yüksekokulumuzda, 11 bölüm ve 13 programda bin 600 öğrenciyle eğitim-öğretim hizmetlerine devam edilmektedir. Yeni bölümlerin açılması ve öğrenci alınmasıyla birlikte bu sayının 2 bine yaklaşacağı tahmin edilmektedir. Yeni bölümlerin Elbistan’a ekonomik anlamda önemli canlılık kazandıracağı gibi sosyal ve kültürel anlamda da büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” dedi.

Yüksekokulda, AR-GE kapsamında ısı yalıtım malzemesi üretimini gerçekleştirmek için çalışmalar yapılırken diğer taraftan binaların depremselliğini inceleyerek depreme karşı dayanıklı olup olmadığının tespit edildiğini belirten Binici, "Yüksekokulumuzun, Elbistan’ın ekonomik, kültürel ve sosyal alanda büyüyüp gelişmesinde önemli katkıları bulunmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA