Muş Korkut Mollababa Köyü Kanalizasyona ve İçme Suyuna Kavuştu

MUŞ KORKUT MOLLABABA KÖYÜ KANALİZASYONA VE İÇME SUYUNA KAVUŞTU


Korkut'a bağlı Mollababa köyüne kanalizasyon ve içme suyu hattı döşendi.

Muş Korkut Mollababa Köyü Kanalizasyona ve İçme Suyuna Kavuştu
İlçe Kaymakamlığı’nın aldığı kepçe ile ihaleye çıkılmadan yapılan çalışma sonucunda yıllardan beri kanalizasyonu olmayan Mollababa köyü kanalizasyon sistemine kavuştu.
Mollababa köyünde incelemelerde bulunan Kaymakam Adnan Daldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar sonucu Mollababa köyünün kanalizasyon sorununu çözdüklerini söyledi.

“Köyümüz bizim Bulanık sınırındaki en ücra köyümüzdür. Yolu da asfalt değildir. 2013 yılında inşallah yolunu da asfalt yapacağız. Kanalizasyonu, taziye evini ve okul ihata duvarını da yapmış bulunmaktayız. Mollababa köyümüzün eksiği kalmayacak. Dolayısıyla şuanda en ücra olan köyümüzde bile çok şükür tüm hizmetleri götürebilmekteyiz. Bu senede Sayın Valimizin destekleriyle SODES’ten 5 projemiz geçti. Bu projelerden biri de köy meydanlarına veya köy okullarına çocuk parkı yapımı projesidir. Bunlardan birini Mollababa köyümüze yapacağız.”dedi.

Mollababa köyüne kendi imkânları ile kanalizasyon çalışması yaptıklarını belirten Daldal, “Tamamen kendi kepçemiz ve kendi insan gücümüzü kullanarak yaptığımız için maliyeti yaklaşık 30 bin TL oldu. Müteahhit firmaya verseydik 80 bin TL’ye mal oluyordu.”diye konuştu.

PROJEYİ BİLE KENDİLERİ ÇİZDİ
Projeyi bile kendilerinin çizdiğine dikkat çeken Korkut Kaymakamı Adnan Daldal şöyle konuştu: “Projemizi kendimiz çizip kaymakamlık olarak yaptık ve köyümüzü sıkıntıdan kurtardık. Uzak köy olduğu için vidanjörü çağırmak sıkıntı oluyordu. Dolayısıyla köyün giderlerini bir yerde toplamak için oralarda kanalizasyon çalışması yaptık ve bu bir hafta içerisinde bitirdik. Kış öncesi köyümüzü temizliğe kavuşturduk.”
Mollababa Köyü Muhtarı Sami Aktaş ise, kaymakam ve ekibine teşekkür ederek, köylerinin büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu vurguladı.
Muhtar Aktaş, “Kaymakamımız buraya kanalizasyon getirdi. Onlara köylü halkı adına teşekkür ediyorum. Çok hizmetleri oldu. Kanalizasyonumuz yoktu. Kuyu olarak kullanıyorduk. Kuyular kapandığında ilçeden uzak olduğumuz için vidanjör getirmekte güçlük çekiyorduk. Bizde kaymakamlığımıza müracaata bulunduk ve bizim müracaatımız kabul etti. Bize yardımcı oldular ve kanalizasyon yaptırdılar. Kaymakamımız kanalizasyonu yaptırdı, okulunu duvarını yaptırdı, taziye evi yaptırdı. Baya bize hizmetleri oldu. Kış geçen sene uzun sürdü çok kar vardı bizim köy yolları kapanıyordu gece gündüz demeden kendisi yollarımızı açıp hastalara koşup yardım ediyordu. Yolları genelde kapmamaya çalışıyorlardı. Bu hizmetlerin olduğunu herkes biliyor herkes şahittir. Yolumuz da inşallah haziran ayında yapılacaktır.”
Mollababa köyü sakinlerinden Hasan Yılmaz da “Kaymakamımız gerçekten her türlü hizmeti, imkanları sağlıyor. Tüm köylere elinden ne gelirse yapıyor. Bizim köyün kanalizasyonu yoktu. Yani bu gün bu şehre yakın köylerde dahi belki kanalizasyonu olmayanlar var. Bizim köy 30 kilometre olmasına rağmen bize kanalizasyon yaptı.”diye konuştu.

Mollababa Köyü Muhtarı Sami Aktaş, kaymakam ve ekibine teşekkür ederek, köylerinin büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu vurguladı.