Çubuk’ta 3 Yılda 596 Adet İnşaat Ruhsatı Verildi, 3 Bin 576 Adet Konut Üretildi
Ankara'nın Çubuk ilçesinde 2009-2012 yılları arasında 596 adet inşaat ruhsatı verilirken, 3 bin 576 konut ve 260 iş yeri üretildi.

İlçedeki inşaatlardaki artışların göreve başladıklarından bu tarafa sürdürdükleri çalışmalara bağlayan Başkan Özden, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa çarpık kentleşmenin önüne engel olmak için büyük çaba sarf ettik. İmar planlarını yeniden revize ederek, ilçemizi modern bir kent haline getirmeye çalıştık. Çubuk Ankara arası yolun altı şeritli ve Avrupa standartlarında yol olarak yapılması, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ilçemizde kurulmasıyla birlikte açılmayan sokak ve caddeleri açarak inşaat sektörünün canlanmasına neden olduk. Yapılan alt yapı ve yol çalışmaları beraberinde müteahhitlerin konut ve iş yeri üretmesini sağladı” dedi.
Toplam kalite çalışmaları neticesinde işlemlerin bekletilmeksizin hızlı ve zamanında verilmesinin de ilçedeki inşaat sektörünü etkilediğini ifade eden Başkan Özden, şunları söyledi: “İmar sınırları içerisinde 3290 hektar alanda halihazır haritası yeniden yapıldı. İlçe merkezde 150 hektar alanda İmar revizyon planına esas parselasyon uygulaması yapılırken, 2400 hektar alanda ise imar revizyon çalışması başlatıldı. İlçe merkezinde 150 hektar alanda 1.etap imar revizyonu yapılırken, 400 hektarlık alanda 2. ve 3. etap imar revizyonu çalışmalarına başlanıldı. İlçemize bağlı, Melikşah, Dumlupınar, Kızılcaköy, Akkuzulu, Güldarpı, Yenice, Yazır Mahallelerinde 800 hektar alanda imar planları yapılırken, 850 hektarı kapsayan Gökçedere, Ağılcık, Aşağı Çavundur, Sünlü, Kargın, Ömercik ve Taşpınar Mahallelerinde imar planı çalışmalarına başlanıldı. İmar revizyon ve parselasyon çalışmaları neticesinde yapı yapmaya uygun hale gelen parsellere modern yapılar yapılmaya başlanmıştır. Sağlam yapının sağlam zeminle olabileceğinden, zemin etüt işlemlerinde jeolojik ve Jeofizik etütleri birlikte yaptıran Ankara’nın tek ilçe belediyesi olduk. Tüm yapılan bu çalışmalar neticesinde ilçemizde 2009 - 2012 yılları arasında ilçemiz sınırları içerisinde 596 adet yapı ruhsatı verilirken, buna göre 3576 adet konut, 260 adet de işyeri üretilmiştir. Netice olarak modern planlamanın örnekleri bir bir ilçemizde ortaya çıkmıştır.”
