Bitlis’te 'stk İle Kamu Diyalogu' Semineri

Bitlis Valiliği Dernekler Müdürlüğü tarafından 'STK ile Kamu Diyalogu' konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Bitlis’te 'stk İle Kamu Diyalogu' Semineri
Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde ilk olarak bir konuşma yapan Dernekler Müdürü Hasan Tekin, bu seminerin düzenlenmesinde kendilerine desteklerinden ötürü Vali Veysel Yurdakul’a ve Vali Yardımcılarına teşekkür etti. Devlet ve özel sektör dışında, kar amaçlı olmayan ve gönüllülük esasına göre faaliyetlerini yürütmekte olan sivil toplum kuruluşlarının toplumun birçok ihtiyacının karşılanmasında katkıda bulunduğunu ifade eden Tekin, “Günümüz dünyasında, Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) hayatın hemen hemen her alanında faaliyet gösterdiğine şahit olmaktayız. Önceleri sadece sosyal yardım faaliyetleri ile isimlerini duyuran STK’lar artık eğitimden sağlığa, müzikten spora, sanattan ekonomiye hatta politikaya kadar çok çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Demokratik ve gelişmiş ülkenin en temel üçlüsü, güçlü bir devlet, etkin bir özel sektör ve aktif bir STK’dır. Bu üçlünün kendi aralarında güçlü ortaklıklarda Son derece önemlidir. Çünkü toplumsal gelişme ancak beraber çalıştığımızda sürdürülebilir. Gelecek nesiller için bırakılacak en önemli mirasın beraber çalışma kültürünü aktarmak olacaktır. Ekmeğini yiyip, suyunu içtiğimiz, havasını soluduğumuz bu güzel şehrimize hep beraber sahip çıkıp Bitlis’in yaşanabilir cazibe merkezi haline getirmek için ortak olarak çalışmamız ve projeleri geliştirmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları'nın başta derneklerin kamu kurumlarınca sağlanan imkanlardan yararlanma ve kamu kurumlarıyla olarak projeler yapmak için daha çok çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Dernekler Müdürü Tekin, “Bu projelere sayesinde STK’lar gelişecek ve Bitlislilerin yaşam kalitesi yükselecektir. Bitlis’te faaliyet gösteren derneklerin tabela veya çanta dernekleri olmadığını gerçekten amaçları ve faaliyet doğrultusunda çalıştıklarını göstermeleri gerekmektedir. Bugün, bütün gelişmiş toplumların yapısında sivil örgütlenme taleplerinin olumlu izleri ve etkileri bulunmaktadır. Toplumumuz, her şeyi devletten beklemek veya sadece ekonomik çıkar sağlamak yerine, bireysel çaba göstererek ve bireysel çalışmaları birleştirerek toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda faydalı olmaya gayret etmelidir” diye konuştu.

Daha Sonra Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bir konuşma yaparak, “Bitlis’te bu yeni dönemde kamu yönetiminde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri üretirken, Ortak Akıl yönetici ve birlikte yönetme kültürüne sahip olmayı ve bunu geliştirmeyi kendimize bir amaç olarak edinmeliyiz. Bu bağlamda özellikle kamu ve STK’ların ilişkilerinin geliştirilmesi anlamında yönetim sürecine katılırken STK’lar projeler yapmalıdırlar. Bu projeleri ortaya koyarken, kamu ve kamu birimleri ile işbirliği halinde olmaları bizim açımızdan çok hayatidir” dedi.

Konuşmaların ardından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Bitlis Sorumlusu Mehmet Ali Yıldırım katılımcılara slaytlarla bir sunum sundu.

Düzenlenen eğitim seminerine Bitlis Valisi Beysel Yurdakul, Vali Yardımcıları Akif Pektaş, Alperen Yılmaz, bazı kurum amirleri ve dernek yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA