Aydın, Avrupa Birliği Uyum Sürecini Gözden Geçirdi

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen ‘Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme’ toplantısında, Aydın’da AB sürecinde yapılan çalışmalar gözden geçirildi.

Aydın, Avrupa Birliği Uyum Sürecini Gözden Geçirdi
2012 yılı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme (UYDK) İl AB Temas Noktası toplantısı Vali Yardımcısı Halil Canavar ve UDYK üyelerinin katılımı ile Aydın İl Özel İdare Binası toplantı salonunda yapıldı.

AB Dış İlişkiler Koordinasyonu ve Sekretaryası Reyhan Türkmen’in, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi konulu sunumunu gerçekleştirmesinin ardından, Aydın’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Halil Canavar, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde ilerleme kaydettiğini belirterek, “Vize konusunda Türkiye ile Avrupa birliği ilişkileri önemli noktalara gelmiştir. Hepimizin bildiği gibi AB projeler ile ilgili çeşitli teklif çağrılarında bulunuyor. Eğer proje çağrıları onay görürse kurum ve kuruluşların sunduğu projeler değerlendiriliyor. AB gibi benzeri çağrılarda bulunan kurumlarında proje çağrıları olmuştur. İlimizde ki kurum ve kuruluşların proje merkezi kurmaları ciddi derecede önem taşımaktadır. Biz Aydın Valiliği olarak Kurum ve kuruluşlarımızın proje birimi kurmalarını önemsiyoruz. Proje birimi olan kurumların daha aktif çalışmalarını, proje birimi olmayan kurum ve kuruluşların ise oluşturmalarını diliyoruz. Valilik proje merkezi ile koordine hareket etmelerini istiyoruz. Kurulacak olan bu birimler birlikte hareket ederse Aydın’ın yararına olacağına inanıyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA