Tbmm Sağlık Komisyonu Başkanı Erdöl'den, Yıl Başında Kaçak İçki Uyarısı

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, yaklaşan yılbaşı öncesinde kaçak içki uyarısında bulundu.

Erdöl, “Kapımızda bir tehlike var. Daha fazla kazanç ihtirası yüzünden yüzlerce kişi ölüyor. Bunları üreten ve satanlara yönelik cezalar artırılmalı.” dedi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Yılbaşı geliyor. Herkesin yeni yılını kutluyorum ancak kapımızda bir tehlike var, kaçak içki.” diye konuştu.

Piyasada daha ucuza bulunabilen metil alkolle yapılan kaçak içkilerin, körlük ve ölüme yol açtığına dikkat çeken Erdöl, “Her yıl turistler ya da kendi vatandaşlarımızdan yüzlere varan ölümler oluyor. Kar ihtirası yüzünden yüzlerce genç ölüyor. Bunları ürüten ve satanlara yönelik cezalar artırılmalı.” diye ifade etti.

Erdöl, Türkiye’deki alkol politikalarının da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Alkol kullanımının disipline edilmesi gerektiğini belirten Erdöl, “Ülkemizde alabildiğine, istediğin kadar alkol reklamı yapabiliyorsunuz. Güya okullara 100 metreden yakın alkol satışı yapılamıyor ama yapılıyor, herkes de biliyor bunu. Demek ki var olan kanunlarımızı da henüz tam uygulayamıyoruz. Vakit, tedbir alma vaktidir. Sorun, kartopu gibi büyümeye başladığı zaman alınacak tedbirler de bir o kadar zor olur." şeklinde konuştu.

Bu konuda yapılabileceklerin tartışılabileceğini söyleyen Erdöl, “Trafikte alkollü araç kullananlara karşı yeterince tedbir alabiliyor muyuz? Belki bu denetimleri çok daha sıkılaştırmamız lazım. Karayolları ve civarında alkol satışı yapılıyor mu? Bunlara dikkat etmemiz lazım. Çocuklarımızın zihinlerinde -nasıl sigaranın reklamlarını ciddi şekilde engelledik- alkolün de engellenmesi lazım.” şeklinde konuştu.