Kazak Üniversitesi İle Kırıkkale Üniversitesi Telekonferansla Bir Araya Geldi

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ‘Erasmus’un Kariyer Gelişimi Üzerine Etkisi Projesi' kapsamında Kırgızistan Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’yle telekonferans sistemiyle bir araya geldi.

Kazak Üniversitesi İle Kırıkkale Üniversitesi Telekonferansla Bir Araya Geldi
Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (KÜVBAT) tarafından organize edilen söyleşiye Erasmus Büyükelçi Dr. Begüm Yurdakök katıldı.

Gerçekleşen bu söyleşinin uluslararası katılım bazında Kırıkkale Üniversitesi’nde bir ilk olduğu kaydedildi. Fakültenin Kırıkkale Üniversitesi’nde ERASMUS programından en fazla faydalanan fakülte olduğunu açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, son altı yıl içerisinde fakülteden yurt dışına çıkan öğretim üyesi sayısının 37, fakülteye gelen yabancı öğretim üyesi sayısının 10, yurt dışına çıkan öğrenci sayısının 42 ve fakülteye gelen yabancı öğrenci sayısının ise 11 olduğunu söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne bağlanarak söyleşinin başarılı geçtiğini belirten Kırgızistan Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Karadağ da, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerini ve öğrencilerini Kırgızistan’a davet etti ve birlikte çalışma yapmak istediklerini vurguladı.

Erasmus konusunda açıklayıcı bilgiler veren Erasmus Türkiye Büyükelçisi Dr. Begüm Yurdakök ise bu programdan yararlananların yurt dışında karşılaşacağı problemler ve çözümlerinden bahsetti. Erasmus programı, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olarak ifade ediliyor. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretebilmesine, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmesine imkan sağlıyor .