2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı Kabul Edildi

2013 yılı bütçesinin kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bütçenin açılış konuşmaları esnasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsamız, 76 bin 954 puanla tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış, yeni bir rekor kaydetmişti.

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı Kabul Edildi
Bütçe kapanış müzakereleri esnasında da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankamızın altın dahil döviz rezervlerinin 120 milyar 586 milyon dolarla bir başka tarihi rekor kaydettiğini bugün sizlere ayrıca tekrar müjdelemek istiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Erdoğan konuşmasında, "Bu kabulle ülkemiz, milletimiz için yeni bir dönemin başladığı bir bütçe oluyor. Bütçemizin ülkemizin yarınları için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum" diyerek, daha sonra bütçe çalışmalarında emeği geçen Maliye Bakanlığı, Plan ve Bütçe Komisyonu ve milletvekillerine şükranlarını sundu. Bütçenin kapanışında Merkez Bankası'nın altın döviz rezervlerinin tarihi bir rekor kırdığını söyleyen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "Bütçenin açılış konuşmaları esnasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsamız, 76 bin 954 puanla tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış, yeni bir rekor kaydetmişti. Bütçe kapanış müzakereleri esnasında da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankamızın altın dahil döviz rezervlerinin 120 milyar 586 milyon dolarla bir başka tarihi rekor kaydettiğini bugün sizlere ayrıca tekrar müjdelemek istiyorum. İnşallah 2012 yılını başka rekorlarla kapatacak, 2013'te de ülkemizi hep birlikte istikrarla güvenle, kardeşlik ve dayanışmayla büyütmeye devam edeceğiz." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının sonunda ise milletvekillerinin yeni yılını tebrik etti. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. BDP Grup Başkanvekilleri ile de tokalaşan Başbakan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun yanında oturan Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan'ı es geçmesi dikkat çekti .
Kaynak: İHA