Nasreddin Hoca Festivalde Konuştu: Portakal Ömrü Uzatır

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl organize edilen 'İlk Kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali' başladı.

Festivale Denizli’den katılan yörenin meşhur Nasrettin Hocası tiyatro sanatçısı Hamdi Cemil Yılmaz ise dereceye giren portakalların önünde vatandaşlara “Portakalı, mandalinayı çok yiyin ki ömrünüz uzun olsun.” şeklinde tavsiyede bulundu. Yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen festival, kapsamında turunçgillerle donatılan traktör ve araçlar şehir turu atarak, festivale renk kattı. Nasreddin Hoca kıyafeti ve aksakalı ile festivalde ilgi odağı olan Hamdi Cemil Yılmaz, dereceye giren ve yörenin en kaliteli portakalları önünde vatandaşlara şu çağrıda bulundu: "Narenciye festivali C vitaminine gelin. Sigaralardan vazgeçin Gelin C vitaminine koşun, ömrünüz uzar. Buraya çok uzaklardan geldik. Portakal, mandalina, greyfurt ömrü uzatır. Ömrünüzün uzamasını istiyorsanız Hatay’a, Dörtyol’a gelin. Ben de Dörtyol’a C vitaminine, narenciye festivaline geldim. Gel vatandaş gel." Festivale katılan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 94 yıl önce Dörtyol'a bağlı Karakese beldesinde fiilen kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunun atıldığını anlatarak, "Tarım sektörü Hatay için önemli bir yere sahip. Başta narenciye üretimi ile Türkiye de 4. sıradayız. Tarım sektöründen yılda 500 milyon lira gelir elde ediyoruz. Başta narenciye olmak üzere üretiminden işlemesine kadar kaliteli ürün ve markalaşma yoluna gitmeliyiz." dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir ve protokol üyeleri festival kapsamında açılan stantları gezdi. Dört gün sürecek festivalde ünlü sanatçılar Hadise ve Emrah'ın konser vereceği belirtildi .