Baka Yetkilileri, Firma Yetkilileriyle Buluştu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı , Burdur'un Bucak ilçesinde damper treyler otomotiv ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileriyle üretim alanlarında incelemede bulundu.

BAKA'nın ilk mali destek programından destek alan firma, yıllık treyler ve damper üretiminin yüzde 50 oranında artırıp 250'den 380'e, 60 olan istihdam sayısını da 72'ye çıkardı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Şeref Furkan Ceylan, sorunları yerinde tespit ve çözüm önerileri ile gelişmeleri tespit amacıyla firma yetkilileriyle bir araya geldi.

Bucak'ta ahşap kapı ürünlerini yerinde inceleyen BAKA ekibi, firmanın üretim yerinin ardından damper, römork ve çelik karoser üretilen fabrikası gezdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağladığını hatırlatarak, destekleri ve faaliyetleriyle üretimin, kalitenin, kapasitenin, ihracatın, özellikle istihdamın artmasının BAKA çalışanları için büyük memnuniyet, gurur ve motivasyon verici olduğunu belirtti.

Bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini anlatan Engin, ''Sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri sağlıyoruz. 2010 Mali Destek Programı neticesinde 312 kişi fiilen ve 2011 Mali Destek Programı ile yaklaşık 420 kişinin istihdamı sağlandı. BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi'nde yapılacak yatırımlara öncülük etmeye, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek'' dedi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA