Öykam'ı 9 Ayda 11 Bin Kişi Ziyaret Etti

Ödemiş Belediyesi tarafından yaptırılan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Öykam'ı 9 Ayda 11 Bin Kişi Ziyaret Etti
2012 yılının Şubat ayı sonunda hizmete giren Yıldız Kent Müzesi’nde sergilenen objeler ve kütüphanenin, gelecek kuşaklara bırakılacak en iyi miras olduğunu belirten Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, “Müzemiz 25 Şubat 2012 tarihinde hizmete girdi. Bu tarihten beri müzemize sürekli yeni sergilenecek eşyalar ve belgeler geliyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK SÖZLÜK KİTAPLIĞI KURULUYOR Müzenin kuruluşunda iğne ile kuyu kazdıklarını ifade eden Berber, “Ödemiş Yıldız Kent Müzesi arşivinde belge sayısı 20 bini aştı. 3 bin görsel arşivimiz var. Türkiye’nin ilk sözlük kitaplığını kuruyoruz. 500 sözlüğü geçtik ve 1000 sözlüğe doğru ilerliyoruz. Elimizdeki sözlükler içinde Londra’da 1847 yılında basılmış İbranice ve Yunanca sözlükler bile var” diye konuştu.

İLÇE HALKINDAN DAHA ÇOK İLGİ BEKLENİYOR Berber daha sonra şunları söyledi: “ÖYKAM'ı, açıldığından bugüne geçen 9 ayda 11 bin kişi ziyaret etti. Bu ziyaretçi sayısına, tören ve sergi açılışına katılanlar dahil değildir. Aylık ortalama bin 300 kişi ziyaret gerçekleştirdi. Ancak müzemizin gördüğü ilgiyi kütüphanemiz henüz görmüyor. Ayrıca dışarıdan gelen misafirimiz daha çok iken, müzemizin etrafında bulunan en yakın komşu diyebileceğimiz esnaflarımızdan bazıları maalesef bugüne kadar burada ne oluyor, neler yapıyorlar diye merak bile etmiyor. Bu nedenle el broşürü hazırlayarak dağıttık. Ödemişlilerin de buraya ilgi göstermesini istiyoruz. ÖYKAM Küçük Menderes Havzası'nın arşivi konumunda.”
Kaynak: İHA