Yaklaşık 9 Bin 450 Maden İşçisini İlgilendiren Sözleşmeyle Ücretlerde Yüzde 8 İle 28 Arasında Artış Sağlandı

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na bağlı Soma Kömür İşletmeleri ve İmbat AŞ ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi arasında 15 gün önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu İş İlişkileri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nca alınan yetkiyle Soma Kömür İşletmeleri ve özel kömür madeni şirketi İmbat AŞ'de çalışan toplam yaklaşık 9 bin 450 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılarak, her iki işletmede toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nde düzenlenen imza törenine, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürü Hakkı Duran ve İmbat AŞ Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal katıldı.

Taraflarca imza altına alınan 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerinde yüzde 8 ile 28 arasında artış sağlandı. Yer altında çalışan 3. grup düz işçilerin taban aylıklarında yüzde 28 artış yapılan sözleşme ile 1. grupta yer alan usta ücretlerinde yüzde 8 ile 14, ''yedek işçi'' olarak adlandırılan grupta yer alan çalışanların ücretlerine ise yüzde 17 ile yüzde 24 arasında zam yapıldı.

Muhabir: Soner Övümlü / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA