Alanya'da Mantar Toplamaya Çıkan 80 Yaşındaki Nine Kayboldu

Antalya'nın Alanya İlçesi Yeşilöz Köyü'nde mantar toplamak için evinden ayrılan 80 yaşındaki Ayşe Mercan ormanlık alanda kayboldu.

Alanya'da Mantar Toplamaya Çıkan 80 Yaşındaki Nine Kayboldu
Mercan’ı akrabaları, jandarma ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma köpeği ve köy halkı 8 saatlik çalışma Sonucunda bulunamayınca aramaya ara verildi.

Yeşilöz Köyü'nde gelini ve 2 torunu ile birlikte yaşayan Ayşe Mercan, dün sabah saat 11.00 sıralarında mantar toplamaya giden kızı Gürcühan Könter'in peşinden Alakisle Mevkii'ndeki ormanlık alana gitti. Yaklaşık 1 saat Sonra eve dönen Gürcühan Könter, annesinin dönmemesi üzerine yakınlarına haber verdi. Saat 17.00’da Jandarma’ya haber verildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı İz Takip Köpek Timi de saat 19.30 sıralarında bölgeye gelerek arama kurtarma köpeği 'Ezel' ile birlikte bölgede arama yaptı. Ayşe Mercan'ın torunu Ali Könter'in evden getirdiği anneannesine ait elbiseler jandarma timi tarafından arama kurtarma köpeği Ezel'e koklatıldı. Ancak akşam saatlerinde yağan yağmur Ezel'in koku izini takip etmesini zorlaştırdı. Sonuç alınamaması nedeniyle arama çalışmalarına saat 21.00'de Son verildi.

Kayıp ninenin akrabası Fahrettin Sevilgen, kızının peşinden mantar toplamaya giden ve kaybolan Ayşe Mercan'ı saatlerce aradıklarını ancak bulamadıklarını söyledi.

Ayşe Mercan'ın torunu Ali Könter ise "Anneannem mantar toplamaya gitti ama eve dönmedi. Arama yapan köpeğe, anneannemi kokusundan bulması için giysilerini koklattık ama hala bulunamadı." dedi.

Jandarma ve köy halkı yaşlı kadını arama çalışmalarına bu sabah erken saatlerde devam edecek .