2012 Nobel Barış Ödülü Resepsiyonu

AB Bakanı Egemen Bağış, 2012 Nobel Barış Ödülü'nün Avrupa Birliği'ne verilmesi dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılarak, Nobel Barış Ödülü’nün Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin başkentinde kutlanmasının oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi.

2012 Nobel Barış Ödülü Resepsiyonu
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2012 Nobel Barış Ödülü'nün Avrupa Birliği'ne verilmesi dolayısıyla AB Türkiye Delegasyonu'nca düzenlenen resepsiyona katıldı.

Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen geceye Bakan Bağış’ın yanı sıra Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Riper katıldı.

Nobel Barış Ödülü’nün Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin Başkentinde kutlanmasının oldukça anlamlı olduğunu ifade eden Bakan Bağış, “Ödülün maddi karşılığı olarak komite tarafından Avrupa Komisyonu’na sunulacak olan 1 milyon avroluk ödülün de çocuklar için harcanma kararını da çok yerinde buluyoruz. Ümit ederim ki Avrupa Birliği Suriyeli çocukları da unutmaz” dedi.

Barışın ödüllendirilmesine gerek kalmadığı yarınlarda dünya barışı için aynı çatı altında çalışılmasını ümit ettiğini söyleyen Bağış, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olduğu günlerde daha coşkulu kutlamalar gerçekleştirileceğini vurguladı

Kaynak: İHA