Tutuklanan Aktörün, Birkaç Banka Soygununa Karıştığı Ortaya Çıktı

Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir bankada soygun yapmaktan tutuklanan 54 yaşındaki Rum aktörün, daha önce de başka soygunlar yaptığı anlaşıldı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Politis, “Aktör.. Hırsızlıklar Dizisi Yaptı” başlıklı haberinde adı belirtilmeyen aktörün, kısa süre önce işlediği ve bankanın güvenlik kameralarının kaydettiği soygunun, soygunlar dizisinin Son halkasını oluşturduğunu, çünkü tutuklanmasının ardından yapılan araştırmada başka vukuatlarının da ortaya çıkarıldığını yazdı.

Gazeteye göre, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkartılan aktör bu sefer bir değil, toplam 3 silahlı soygundan şüpheli olarak hakim karşısına çıktı, tutukluluk süresi 5 gün uzatıldı. Gazete, aktörün polise verdiği gönüllü ifadede geçen hafta Kooperatif Bankası şubesinde işlenen soygunun faili olduğunu itiraf ettiği, aldığı paraları ve soygunda kullandığı silahla diğer şeyleri polise teslim ettiğini yazdı.

Habere göre aktörden alınan DNA örneğiyle, aktörün, Mart ve Eylül aylarında işlenen banka soygunlarının faili olduğu ortaya çıkartıldı .
Kaynak: İHA