Bbp Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili, ''Açlık grevleri insani değil, siyasidir'' dedi.

Öznur, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülkemi bölmek ve parçalamak isteyen şer güçlerinin oyunlarını devam ettirdiğini belirterek, Türkiye'nin bölünmek istemediğini vurguladı.

PKK'nın stratejik maşa olduğunu öne süren Öznur, şunları söyledi:

''Terör örgütü, sokakları kan gölünü çevirirken bir taraftan da yeni bir strateji geliştirmektedir. PKK, cezaevlerindeki militanlarını açlık grevine yönlendirmiştir. KCK'nın Kandil'deki şefi Murat Karayılan, cezaevlerindeki militanlarına açlık grevi talimatı vermiştir. Açlık grevlerinin, cezaevlerindeki koşullarla da alakası yoktur. Türkiye'yi kargaşaya sürüklemek istiyorlar. Terör örgütü, Hakkari-Derecik hattını kurtarılmış bölge ilan etmek istiyordu. Güvenlik güçlerimizin başaralı operasyonları bu oyunu bozdu. Burada bozguna uğrayan PKK, şimdi de böyle bir strateji geliştirdi. Açlık grevleri insani değil, siyasidir. Cezaevlerindeki kandırılmış PKK militanlarına 'açlık grevi yapın' diyenler, Akdeniz ve Ege'nin kızgın kumlarında, serin sularında, İstanbul'un gece kulüplerinde, Bodrum'un barlarında alem yapıyor.''

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA