Ereğli Müftülüğünden Camilerde Kur'an ve Temel Dini Bilgiler Kursu

Zonguldak’ın Ereğli Müftülüğünce, ilçe genelinde camilerde imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler kursları verilmeye başlandığı belirtildi.

Ereğli Müftülüğünden Camilerde Kur'an ve Temel Dini Bilgiler Kursu
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ilçe genelinde camilerde imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler kursları verilmeye başlandığı söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2007 Genelgesi gereği, ’Cami Dersleri’ adı altında bütün camilerde İmam-Hatipler tarafından kursların verildiğini belirten Erkan, ”Akşam ve yatsı namazı arası veya görevlilerimiz ile vatandaşlarımızın kendi aralarında ayarlayabilecekleri uygun bir vakitte kurslarımız yapılıyor. Kur’an-ı Kerim’de yüce Allah’ın ilk emri ‘Oku’dur. Dinimiz ilim tahsil etmeyi, erkek ve kadın herkese farz kılmıştır. Bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını açıkça beyan eden kitabımız Kur’an-ı Kerim aynı zamanda ‘Sakın cahillerden olma’ buyurmuştur. İslam dininin ne olduğunu veya ne olmadığını öğrenmek, ancak Kur’an-ı düzgün okuyup, doğru anlamaya ve peygamberimizin sünneti ve yaşantısını doğru bilmeye bağlıdır. Zira Peygamber Efendimiz ‘Kur’an’ı öğrenin, onu okuyun ve okutun. Kur’an’ı öğrenen, okuyan ve gereğini yapan kimse, her tarafa koku yayan misk dolu bir kaba benzer. Kur’an’ı öğrenen fakat onu çevresine yaymayan, yatıp uyuyan kimse ise ağzı bağlı koku yaymayan bir misk kabına benzer’ buyurmuştur. Hayat kitabı olan Kur’an okuyanı rahmet ve bereketiyle kuşatıp ışık ve feyiz verir. İnsan hayatına canlılık ve bereket kazandırır, bundan dolayı da Kur’an’ın, İslamiyet ve Müslümanlar açısından hayati bir önem taşır, camiler ve mescitlerin İslam tarihi boyunca Kur’an öğrenme merkezleri olmuştur. Özellikle camilerde görev yapan imam ve müezzinlerin aynı zamanda Kur’an muallimleri olarak tarih boyunca önemli hizmetler vermiştir. Peygamberimizin ’Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ hadisinden yola çıkarak ‘Şimdi Kur’an Öğrenme Zamanı’ sloganıyla 01 Kasım 2012 tarihinden itibaren bütün camilerimizde her gün bir saat Kur’an öğretimi başlamıştır. Bu vesile ile bütün halkımızı bu kurslara katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA