Dev Organizasyon Başarıyla Tamamlandı... 6 Bin Kişilik Anıtkabir Ziyareti Gerçekleşti

115 otobüs ve 12 vagonluk tren ile toplamda 6 bin Selçuklu vatandaşın katıldığı Anıtkabir ziyaretinin en önemli katılımcılarından biri olan Selçuk Muharip Gaziler Derneği üyeleri Ata’nın huzurunda olmaktan dolayı büyük şeref duyduklarını ifade ettiler.

Dernek Başkanı Selim Ertana “Gerekirse bundan sonra Cumhuriyetimiz için sokağa döküleceğiz ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” dedi.

Selçuk Belediyesinin “Cumhuriyet’e bağlılık ve Ata’ya saygı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anıtkabir ziyareti başarıyla tamamlandı. Otobüs ve trenle gelen 6 bin Selçuklu vatandaşları Anıtkabir önünde CHP Ankara Gençlik Kolları “Selçuk Belediyesi Ata’mıza hoş geldiniz” yazılı pankartlarla karşıladı. Türkiye’deki belediyeler arasında en büyük organizasyonu gerçekleştiren ve Selçukluları ikinci kez Ata’sıyla buluşturan Selçuk Belediyesine; başta Selçuklu vatandaşlar olmak üzere, CHP Ankara, İstanbul ve İzmir Milletvekilleri de eşlik ederek; böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’e teşekkür ettiler. CHP’li Milletvekilleri, böyle dev bir organizasyonun tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizdiler.

Anıtkabir ziyaretine katılan en önemli ziyaretçilerden biri olan Selçuk Muharip Gaziler Derneği Üyeleri Ata’nın huzuruna çıkıp, onun karşısında saygı duruşunda bulundular. Ata’nın huzurunda olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Selim Ertana; “Benim Ata’mın biri Çanakkale’de, biri Dumlupınar’da, bir de Güneydoğu’da biricik yeğenim şehit düşmüştür. Ben de bir gazi olarak kendi işim kurup görevimi yaptım ve 25 yıldır devlete vergimi verdim. Bu güne kadar devletten hiçbir şey istemedim. Tek suçum şehit vermek, gazi olmak ve bu devlete vergi vermek. Kıbrıs’ta çektiğim acı Cumhuriyet karşısında yapılanlar beni ciğerimden yaralamıştır. Bunun için Cumhuriyet’i, sonuna kadar desteklemeliyiz ve gerekirse sokağa dökülmeliyiz” şeklinde konuştu.

Anıtkabir ziyareti sırasında gelin ve damat’ın nikahlarından önce Anıtkabir’i ziyaret ettiğini gören CHP’li Milletvekilleri, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve etkinliğe katılan Selçuklular sloganlar eşliğinde alkışlarla genç çifte mutluluklar dilediler.

İlkini 2003 yılında düzenlediği ve 4 bini aşkın Selçuklunun katıldığı Anıtkabir ziyaretini bu yıl “Cumhuriyet’e bağlılık ve Ata’ya saygı” etkinlikleri adı altında gerçekleştirerek; 6 bin Selçuk halkıyla Ata’nın huzurunda olmaktan dolayı büyük guru duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, etkinliğe gelemeyen Selçuklu vatandaşların gönüllerinin Anıtkabir’de olduğuna inandığını kaydetti.

Başkan Ülgür; “Ben öncelikle hiçbir aksilik yaşanmadan gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılan Selçuklu hemşerilerime, bu etkinlikte görev alan Belediye personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek; böyle bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu vurguladı .
Kaynak: İHA