Fıba Kadınlar Avrupa Kupası'nda Rus Rakibini Yenen Mersin Büyükşehir Belediyesinde Sevinç Yaşanıyor

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Grubu'nun son maçında Rusya'nın Spartak Noginsk takımını yenen İçel Büyükşehir Belediyesi'nde sevinç yaşanıyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 62-53'lük galibiyeti çok önemsediklerini söyledi.

Rus takımıyla Moskova'da yapılan maçta çok zorlanmalarına rağmen galip geldiklerini hatırlatan Özcan, ''Dünkü maçta ise durum biraz farklıydı. Çünkü 3. periyotta 26 sayı öne geçmiştik. Daha sonra oyuna sürdüğümüz oyuncuların tecrübesizliği ve konsantrasyon eksikliği nedeniyle fark 9 sayıya indi. Ama oynadığımız takım Rusya'nın güçlü takımlarından biriydi. Takımın performansı bizi gelecek için çok umutlandırdı'' dedi.

Bu sonuçla FIBA'nın yaptığı sıralamada 16 takım arasında 8. olduklarını, kural gereği 9. sıradaki Kayseri KASKİ ile eşleştiklerini anlatan Özcan, 6 Aralık Perşembe günü Kayseri'de çekişmeli bir maça çıkacaklarını vurguladı.

Özcan, eleme usulüyle yapılacak maçlardan galip gelecek tarafların çeyrek final vizesi alacağını belirterek, şöyle devam etti:

''Kayseri'de çeyrek finale vize almak istiyoruz. Kayseri ekibi, bu kupada şampiyonluk için oluşturulmuş bir kadroya sahip. Çok iyi bir kadrosu var. Biz de zaman geçtikçe gerçekten taşları yerine oturmaya başlayan bir görüntü veriyoruz. Ayrıca takımımızın performansı çok yüksek hale gelmeye başladı.

Dolayısıyla oynayacağımız maçlar, her sonuca açık maçlar olacak. Ama şu an için ilk etaptaki amacımız, bu turu geçmek. Kentimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.''

Bugüne kadar bir takım olumsuzluk yaşadıklarını anlatan Özcan, şunları kaydetti:

''Bu sıkıntıların başında yurt dışındaki oyuncularımızın kadroya geç dahil olmasıydı. Öte yandan sakatlıklar da zaman zaman bizi ciddi sıkıntılara sevk etti. Tüm bunlara rağmen inançla mücadele edip, 6 maçta 5 galibiyet aldık. Ülkemizi bu turda en iyi şekilde temsil eden oyuncularımıza, teknik heyete, desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a ve taraftara teşekkür ederiz.''

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA