Cumhurbaşkanı Gül'den BDP'lilere fezlekeyi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Gül, BDP'li 9 vekil ile Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki fezlekeyi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'den BDP'lilere fezlekeyi değerlendirdi
Çankaya Köşkü'nde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin BDP'liler hakkındaki fezlekeyle ilgili sorularını yanıtladı. Bu konudaki görüşlerini TBMM'nin açılışında yaptığı konuşmada ifade ettiğini hatırlatan Gül, 'Bunlar Meclis'e gelir, Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak, herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerim, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim'' dedi. Gül, açılışta, Meclis'te siyasetin tüm renk ve eğilimlerinin temsil edildiğini bu nedenle parlamentonun çok güçlü olduğunu vurgulamıştı. Gül, seçildikleri halde Meclis'te olamayan milletvekillerinin bu tablo içinde bir noksanlık oluşturduğunu belirtmişti.

CHP'li Gürsel Tekin ise özetle şunları söyledi: 'Bizim dokunulmazlık ile ilgili düşüncemiz çok net, kürsü dokunulmazlığı hariç, 10 yıl önce ne söylediysek aynı noktadayız. Eğer onu getireceklerse olur. İhale fesadı, kalpazanlar da yargılanacaksa elbette.''

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay ise 10 milletvekilinin dokunulmazlığının siyasi tavırları dolayısıyla kaldırılmak istendiğini belirtti ve 'siyasi hesaplaşmaların sözle yapılması gerekir ' dedi.