AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Tacikistan'da Temaslarda Bulundu

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Devlet Başkanı Imamali Rahman ile görüştü.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Orta Asya ülkeleri ziyareti kapsamında, Kırgızistan’ın ardından Tacikistan'da temaslarda bulundu. AB Yüksek Temsilcisi Ashton, beraberindeki AB heyetiyle Duşanbe'ye günübirlik yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Imamali Rahman tarafından kabul edildi.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’deki Devlet Başkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Avrupa Birliği’nin yeni Orta Asya stratejisinin hazırlanmasına yönelik konuların ele alındığı belirtildi. Görüşmede ayrıca, insan hakları, demokrasi ve din özgürlüğü gibi konularında konuşulduğu kaydedildi.

Ashton, görüşmenin ardından AB ve Tacikistan arasında, Tacikistan’ın tarım sektörünün gelişmesi için yapılacak ekonomik desteğe yönelik bir anlaşma imzaladı.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, resmi temasları kapsamında Tacikistan’da bulunan sivil toplum örgütleri üyeleriyle de bir araya geldi .
Kaynak: İHA