Bozüyük Müftülüğü ''Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'' Açıldı

Bozüyük Müftülüğü tarafından ''Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'' açıldı.

Müftülükte düzenlenen törene, Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, İl Genel Meclisi üyesi Zeki Uyanık, siyasi parti temsilcileri ve müftülük personeli katıldı.

Çakır, yaptığı konuşmada, ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesinin, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olmasının, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına geldiğini söyledi.

Ailenin, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurum olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

''Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu noktadan hareketle kurulan Aile İrşat ve Rehberlik büroları, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır. Toplumun özü ve temeli ailedir.''

Konuşmanın ardından Kaya ve beraberindekiler büronun açılışını yaptı.

Büroda İlahiyat Fakültesi mezunu bayan öğreticilerin nöbet tutacağı, konusunda uzmanlar tarafından konferans verilmesi, evlenecek çiftlere program düzenlenmesi ve cenazelerde cenaze sahiplerine taziye ziyaretleri yapılması ile aile sorunu olan ailelerin tespit edilip ziyaret edilmesi gibi faaliyetleri yürüteceği bildirildi.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA