Göynük'ü ''seyyah Projesi'' Kapsamında 350 Öğrenci Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik hizmetleri arasında yer alan ''Seyyah Projesi'' kapsamında Göynük'ü 350 öğrenci ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik hizmetleri arasında yer alan ''Seyyah Projesi'' ile Göynük'e gelen 350 öğrenci, Akşemseddin Hazretleri Türbesi, Zafer Kulesi ve konaklar ziyaret etti.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere yönelik projelerinde Göynük'e yer vermesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlere Göynük'ü anlatmak öncelikli görevlerinden olduğunu belirten Kazan, Göynük, sahip olduğu manevi ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini, bütün çalışmalarının asıl amacının bu olduğunu söyledi.

Tarihi, manevi, mimari ve doğal güzelliklerin içinde bulunduğu birçok değere sahip olduklarını anlatan Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle Akşemseddin Hazretleri'nin tarihimizdeki ve Anadolu aydınlanması'ndaki yerini gelecek nesillere anlatmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. İlçemizi ziyaret eden her gruba, bir rehber tahsis ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın öncülüğünde düzenli olarak gelen genç arkadaşlarımıza da bu anlamda rehberlik hizmetleri sağlıyoruz. Gençlerimiz Akşemseddin Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederken, rehber arkadaşlarımız, hayatı ve maneviyatı hakkında bilgiler veriyor.

Şu anda Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinde ve Kızılay metro alt geçidinde Göynük fotoğraflarının olması, Göynük'ün sahip olduğu bu eşsiz tarihi ve görsel güzelliklerden kaynaklanıyor. Fotoğraf kareleri ile yetinmeyip, bu güzellikleri yerinde görmek isteyen gençlerimize ve ailelerine Göynük'ümüzü anlatmaktan her zaman büyük mutluluk duyacağız.''

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA