Gönül İnsanı Şerafettin Kocaman Dualarla Uğurlandı

Ankara'da hayatını kaybeden Kaynak Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Şerafettin Kocaman, dualarla ebediyete uğurlandı.

Büyük Çamlıca Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Kocaman'ın talebeleri ve sevenleri katıldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de öğrencisi olan Kocaman, Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yaklaşık 3 ay Fatih Üniversitesi ve Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Şerafettin Kocaman, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yakın talebeleri arasında yer alan Kocaman’ın cenaze namazına çok sayıda talebesi, aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Sızıntı Dergisi'nin imtiyaz sahibi de olan Kocaman hakkında konuşan Mehmet Ali Şengül, “Kendini ilme, irfana, hayr’ul halef gelecek nesillerin yetiştirilmesine adamış olan, adanmış ruhlardan bir kardeşimizdi. İnşallah Cenab-ı Hak beyanlarımızı şehadet kabul eder. Allah taksiratını affetsin. Şu kısa geçici hayatta ölümsüz ebedi bir hayatı kazanma yolunda bütün gücünü sarf etti. Gelecek nesillere örnek bir hayat yaşadı.” açıklamalarında bulundu.Tefsir ve siyer yazarı Suat Yıldırım, merhumun yayın hayatındaki çalışmalarına dikkat çekerek, “Kendisini 30 seneden beri tanırdım. Kaynak Kültür Yayınları'nda yöneticilik yaparken güzel eserlerin çıkmasına vesile oldu. Memleketimizin ilim ve irfan hayatına hizmet eden bir insandı. Ahlak olarak dürüst, soyadının yaptığı çağrışımın aksine yumuşak mülayim bir insandı. “ dedi.

Şerafettin Kocaman’ın komşusu olan eski vaizlerden Necati Tosun da “Kiracı olarak yerleştiğim evin üst katında oturuyordu. 4 yıl evveldi. Daha sonra bana ziyarete geldi. Arkadaşlığımız dostluğumuz İslami ölçülerde devam etti. İbadetine çok düşkündü. Çevresini önemserdi. İslami ölçüye dikkat ederek yaşardı. Komşuluk hukukuna azami dikkat ederdi. “ şeklinde konuştu.

Reşit Haylamaz ise “Sızıntı Dergisi ile bütünleşmiş bir insandı. Bir araya geldiğimizde arkadaşlarımızın hepsi gözü ile onu arardı. Sanmıyorum ki; 'bir kişi çıksın, beni dili ile incitmiştir' desin. O kadar kibar nezih bir insandı.” İfadelerini kullandı .