Süleyman Soylu: Manevi Dinamiklerimizi Bütün Dünyaya Anlatmakla Mükellefiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 2.5 ay önce üye olduğu AK Parti'de kendini evinde hissettiğini belirterek, hükümetin 10 yılda yaptığı çalışmaların dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Soylu, "Medeniyetimizi her yerde anlatacağız. Sadece zenginlik ve güç değil manevi dünyamızı da anlatacağız. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, İdris-i Bitlisi, Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Veli, Ak Şemseddin, Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Mahmut Efendi ve Esat Coşan'ı bütün dünyaya anlatmakla mükellef olan bir coğrafyanın evlatlarıyız." dedi.

AK Parti Balıkesir İl Danışma Toplantısı'nda CHP, HAS Parti, DP, Anavatan ve MHP'den partiye katılan 2 bin 23 yeni üyenin rozetleri, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende takıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ve MYKY Üyesi Prof. Dr. Mahir Dağlı'nın da katıldığı toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2023 hedeflerini destekleyen 2 bin 23 yeni üyeye rozet takıldı. Gala Kültür ve Yaşam Merkezi'nde yapılan toplantıya yaklaşık 4 bin kişi katılırken, toplantı öncesinde konuşan Soylu, 2,5 ay önce üye olduğu AK Parti'ye övgüler yağdırdı. İl Danışma Toplantısı ve partiye katılım törenine gelmesi beklenen HAS Parti eski Genel Başkanı ve AK Parti'nin yeni Genel Başkan yardımcılarından Numan Kurtulmuş ise hocası Prof. Dr. Turan Yazgan'ın cenazesine katılacağı için törene gelmedi. Toplantıya ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili ve Balıkesir Koordinatörü İsmet Su, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşçu, eski milletvekilleri İsmail Özgün, Ali Osman Sali, Balıkesir eski Belediye Başkanı Sabri Uğur, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Soylu, 2 ay 20 gün önce AK Parti'ye katıldığını belirterek, AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde 50 yılda yapılamayanların yaptığını söyledi.

AK Parti'de kendini evindeymiş gibi hissettiğini söyleyen Soylu, "AK Parti'de evimin sıcaklığını hissediyorum. Evimde bu kadar rahat değilim. Yıllarce bu ülke vesayet sistemi ile yönetildi. Son 10 yılda Türkiye'de çok önemli değişimler, devrimler gerçekleşti. Milletin iradesi yeniden ortaya çıktı. Bu ülke 10 yıldır milletin iradesi ile yönetiliyor. 10 yılda kişi başı düşen milli hâsıla 10 bin doları geçti. Şimdi hedefimiz üzerine bi 10 bin dolar daha eklemek." dedi.

Dünya ülkelerinin Türkiye'deki değişim ve gelişimleri gıpta ile izlediğini belirten Soylu, "2023 yılında kişi başı 25 bin dolar milli gelir, 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ekonomisi ve güçlü devleti arasına sokma hedefimiz var. Siyaset AK Parti'de yapılır. Siyaset bir diğer şekliyle iyilik yapma sanatıdır. İyi insan olma sanatıdır. Bundan onlarca, yüzlerce yıl sonra bile insanlar AK Parti'nin yaptıklarını hatırlayacaklar. Anketler yayınlanıyor. O parti bu kadar bu parti bu kadar diye. Millet zaten 10 yıldır anketini yapıyor. Yüzde 34'den yüzde 44'e, sonrada yüzde 54'e. İki yıl sonra yerel seçimler var. Yerel seçimler sadece belediye başkanları seçimi değil. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin seçimi olacak. Burada alınacak oylar ülkeyi 2023'e taşıyacak. Daha sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. Bu seçimlerde AK Parti hizmetlerinin devamı için yerel seçimlerden güçlü çıkmalıyız." diye konuştu.

"BU FIRSAT ISKALANMAMALI"

Türkiye'nin dönem dönem büyük kalkınmalar yaşadığına ve sıçramalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Süleyman Soylu, şöyle devam etti: "Bunların ilki, 1950-1960 döneminde Demokrat Parti döneminde oldu. 1950–60 döneminde hem ekonomik hem de demokratik sıçrama yaşandı. Ardından darbe oldu. Darbede sanmayın o masum Menderes asıldı. Sanmayın Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu asıldı. Bu milletin iradesini astılar. Millete, 'bir daha bu ülkeyi yönetmeye kalkarsanız, haddinizi aşarsanız idam sehpalarıyla karşı karşıya getiririz' dediler. Allah'a şükürler olsun ki bu milletin evlatları, onların inadına, çatlasalar da patlasalar da taş olsalar da 10 yıldan beri bu milletin iradesiyle beraber ülkeyi idare ediyorlar."Soylu, Avrupa'nın küçüldüğünü, ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, ABD ekonomik krizin içinden çıkamadığını ancak Türkiye'nin, ekonomisini geliştiren, siyasal hayatını demokratikleştiren, Güney Amerika'dan Çin'e, Balkanlar'a kadar dünyanın her yerinde kucaklaşma anlayışını ortaya koymaya çalıştığını söyledi.

"Etki alanımızı Amerika'dan Çine kadar genişleteceğiz." diyen Süleyman Soylu, "Sivil toplum örgütlerimizle, tüccarlarımızla, esnaflarımızla, üniversitelerimizle, cematalerimizle herkese kucağını açan, kendi medeniyetimizi her yerde anlatacağız. Sadece zenginlik ve güç değil, manevi dünyamızı da Mevlana, Yunus Emre, Hacı Baktaşı Veli, İdris-i Bitlisi, Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Veli, Ak Şemseddin, Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Mahmut Efendi ve Esat Coşan'ı bütün dünyaya anlatmakla mükellef olan bir coğrafyanın evlatlarıyız. Niçin yaratıldığımızı biliyoruz. Türkiye bu fırsatı ilk kez darbelerden, entrikalardan ve oyunlardan azade bir şekilde yakaladı. Eğer bu fırsatı ıskalarsak bunun sorumlusu bizleriz. Kimseye kabahat bulma durumunda değiliz. Çünkü millet AK Parti'yi omuza almış. 'Beni anlat. Benim talebimi yerine getir.' diyor. Bu sorumluluk bizim." ifadelerini kullandı.Törende AK Parti'ye katılan eski HAS Parti, DP, Anavatan ve MHP üyelerinden öne çıkan isimler ise şöyle: "HAS Parti eski İl Başkanı Cengiz Yücel Özek, DP eski İl Başkanı Mesut Akbıyık, DP eski Merkez İlçe Başkanı Sedat Ağan, HAS Parti eski Merkez İlçe Başkanı Muharrem Savaş, DP eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Barış Atikbay, DP eski il yöneticileri Hüseyin Aşık, Başar Atikbay, Yusuf Şanal. HAS Parti eski il yöneticileri Tahir Tanju, Zahit Aksoy, İbrahim Bal, Niyazi Güvenoğlu. Nevzat Özpelitoğlu."