Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Dağlı Açıklaması

Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu bildirdi.

Dr. Dağlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenin toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insan olduğunu belirterek, çevresine ve insan haklarına saygılı ve sevgi dolu öğretmenin ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Atatürk'ün ''Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir'' ve ''Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir'' sözlerini hatırlatan Dr. Dağlı, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Öğretmenlerimiz, her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenmektedir. İdealist, mesleğin saygınlığına inanan ve bu saygınlığın gerekleri çerçevesinde hareket eden bir öğretmenin, genç beyinler üzerinde ki etkisi büyüktür. Her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da Türk ulusunun sosyal karakterine uygun reformlar gerçekleştiren Başöğretmen, bu girişimleriyle pozitif bilimlerle donanmış milli, manevi, kültürel değerlerimize saygılı, yüksek karakterli insanlar yetiştirmeyi amaçlamıştır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerekmektedir. Çünkü, tüm meslek gruplarına dağılan kişiler öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Atatürk ''Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' demekle, öğretmenliğin önemini vurgulamıştır. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.''

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA