İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bütçesi 2 Milyar 298 Milyon Tl

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi meclis toplantısında 2 milyar 298 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bütçesi 2 Milyar 298 Milyon Tl
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO 2020 sunumu için Paris’te bulunması nedeniyle bulunmadığı büyükşehir meclis toplantısını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Toplantıda, belediyenin 2013 yılı bütçesi ile 2012 performans programı AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçenin belirlenmesi sırasında AK Parti ile CHP'li meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, bütçeyi, "Bunlar, bütçe yatırım değil tamirat, tadilat bütçesidir. Bu bütçeyi kabul etmemiz olanaksızdır” sözleriyle eleştirdi.

CHP Grup Sözcüsü Olgun Atilla ise, bütçeyle yapılacak yatırımları tek tek anlattı ve Çakar'a karşı çıktı: "Güzel İzmir’in aydınlık yarınlarını sadece hayal etmiyoruz. Yapacaklarımızı önce planlıyor sonra gerçekleştiriyoruz. İzmir’i geleceğin kenti haline getirirken kaynakları da verimli kullanıyoruz. Bütçe kaynakların hedeflere göre harcamanın diğer adıdır. 2013 yılında ulaşımda önemli yapacaklarımız var. Bütçenin oldukça büyük bölümünü kapsayan bu alana 345 milyon TL ödenecektir. İlk gemiyi yine önümüzdeki yıl alacağız. Ardından sırasıyla diğerleri gelecek. Ayrıca iskele ve marinalar da düzenlenecek. Yine Üçyol-Üçkuyular Metro hattı tamamlanırken banliyo üst geçit ve alt yolları da gerçekleştirilecektir. Belediye olarak 80 kilometrelik hattın Menderes’ten Torbalı’ya uzatılması için çalışmalar sürüyor. Üçkuyular-Konak Alsancak güzergahı ile Karşıyaka-Bostanlı arasında tramvay çalışmaları başlayacaktır. Belediye aynı yıl içinde birçok yere semt garajları inşa edecektir. Ulaşımda tam adaptif trafik yönetim sisteminin büyük bölümü tamamlanacak. Bölgesel otoparkların çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Kentsel altyapı çalışmaları bütçe içinde ikinci sırada yer alıyor. Burada 264 milyon TL ödenek ayrıldı” diye konuştu.

Atilla'nın ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise, şunları söyledi: "Bütçeleri oluştururken rakamları yazmak kolay Bu rakamları istediğimiz gibi büyütüp, küçültebiliriz. Önemli olan işlevsel bir durumunun olmasıdır. Yapılan ve söylenilenin o büyüklük içindeki payı da ayrıca önem arz eder. İzmir’de 100 binin üzerinde öğrenci var. Abla-ağabey projesinde 400 öğrenci çalışmış. Bunu oranladığınızda binde 4 eder. Böyle bir şeyi proje diyerek getiriyorsunuz. Bunu faaliyet olarak anlatmak doğru değil. Kültür faaliyetlerine ve kültür işlerinde 300 engelliye destek verileceğinin söylendiği konusu var. Nüfusun yüzde 12’sinin engelli olduğu bir yerde bu çalışmalar yeterli değil." AK Partili Çakar, ‘Yüzülebilir Körfez’ çalışması kapsamında yapılanların yetersiz olduğunu savundu ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarama gemisi, çöp toplama aracı var. Ayrıca çöp transfer istasyonu konusunda yapılan çalışmalar da yeterli değil. Evsel atık istasyon çalışmaları da beklenildiği gibi değil. Belediye yine mezbaha projesinin çizimini anlatmış. Bu bir hayal projedir. Biz mezbaha projesi 2012-13 yılında çizilirse kaç yılda yapılır kim bilir. Ayrıca Güzelbahçe Yelki’de yapılması planlanan mezbaha yapımı ile ilgili bilgi yok." Çakar, kentsel dönüşümün siyaset malzemesi yapıldığını da belirterek, buna Cennetçeşme ve Ege Mahallesi'ni örnek olarak gösterdi: "Cennetçeşme Kentsel dönüşüm projesi uygulaması belirlenen yıllarda zaten yapılmıyor. Bu projenin ‘proje geliştirme oranı’ yeterli değil. Onaylansa ne olur, onaylanmasa ne olur. Belediye daha bu çalışmayı 20 yılda bitiremez. Aynı durum Ege Mahallesi için de geçerli." 1 milyar TL’lik yatırım bütçesine sahip Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın tamirata 230 milyon TL bütçe ayrıldığına vurgu yapan Çakar, bütçenin 900 milyon TL'sinin gerçekleşmediğini savundu ve eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü: "Yeni projelere 20-30 Milyon ayrılıyor. Demek ki önümüzde yatırım değil tamirat, tadilat projeleri var. İzmir’de yeterli derecede otopark sayısı yok. Bir kent otopark ihtiyacını karşılayamazsa trafik sıkışıklığı yaşanır. Bu yatırımlar ile, bu program ile trafik sıkışıklığı bitmez. İzmir’de bakımı yapılacak iki iskele projesi var. Peki yeni yapılacak iskele var mı? Yok. Denizleri de iyi kullanamayacağız. Yine üzerinde tartışılan tramvay projelerine baktığınızda sorun yaşanıyor. Üçkuyular-Alsancak tramvay hattı çoktan onaylandı. Programda 2012 yılında yüzde 40 ilerleme öngörülürken 2013 yılında da yüzde 10 öngörülüyordu. Siz bu yıl yüzde 40’ı hiç yapmadığımız için önümüzdeki yıl yüzde 50 yapacaksınız. Böyle giderse bu proje de 10 yılda biter” dedi.

Çakar'ın bir diğer eleştirisi ise Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'ne girişlerin yüzde 50 oranında arttırılması hakkında oldu. Bunun İzmir'e yakışmadığını kaydeden Çakar, açıklamalarını sürdürdü: "Hadi zam yap 30 al ama böyle olmaz. Bunun sosyal demokrat anlayış ile alakası yok. Bu ticaret yapanların bile yapmayacağı uygulamadır. Arkadaşlar cevap verirken ‘şu belediyede böyle, şöyle’ diyecekler. Biz İzmir’de yaşıyoruz. Başkalarının yanlışlarını alıp kendimize bahane üretmememiz gerekir. Belediyenin toplam bütçesi 2 milyar 298 milyon TL’dir. Bu bütçenin zaten 900 milyon TL’si gerçekleşmiyor. Belediyenin bütçesi borçlanmaya dayalı tamir, tadilat bütçesidir." Çakar'ın eleştirilerine karşılık yeniden söz alan CHP Grup sözcüsü Murat Bakan, Abla-ağabey- kardeş projesi ve süt projesinin Türkiye’ye model olduğuna dikkat çekti: "Bu proje takdir edilecek projedir. Okuyan gençler gecekondu bölgelerindeki çocuklara yardımcı oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi engelliler alanında eleştirilecek en son belediyedir. Belediye ‘Engelsizmir’ projesi ile alkış almıştır. İzmir’de 300 bin değil 19 bin 200 engelli vardır. Bilginiz yanlış. Biz belediye olarak ileri biyolojik tesislerin yapımında önemle çalışıyoruz. Biz, iktidar partisinden Gediz’den İzmir Körfezi’ne gelen kirliliğin önlenmesi için çalışma yapmalarını bekliyoruz. Burada kamulaştırma ve evsel atıklarla ilgili eleştiriler oldu. Mezbaha yerinde mülkiyet sorunları var. Bizden kaynaklanmıyor. Yine kentsel dönüşümde yanlış bilgi var. Cennetçeşme projesi bakanlıkta onay bekliyor. Karabağlar projesi bir yıl sonra bakanlar kurulundan çıktı. Konak-Ballıkuyu, Gaziemir Aktepe-Emrez Projeleri de bekledikten sonra çıktı. Halen bekleyen projeler var. Ankara’da nasıl Kuzey Ankara Projesi bir gecede onay aldıysa İzmir için de aynı özveriyi bekliyoruz. "
Kaynak: İHA