Jones, Lübnan'da Yeni Hükümete Geçişi Destekliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Yakındoğu İşlerinden Sorumlu Yardımcı Elizabeth Jones'un Lübnan'da yeni hükümete geçişi desteklediği belirtildi.

ABD'nin Lübnan Büyükleçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Elizabeth Jones'un Lübnan ziyaretini tamamladığı, ziyaret kapsamında ''Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat, Genelkurmay Başkanı Can Kahveci, Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü Derek Plumbly, Lübnan'daki BM İnsani Yardım Koordinatörü Robert Watkins'' gibi yetkililerle bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, temasları sırasında Jones'un, Lübnan halkının taleplerini yansıtacak, ülkenin istikrarını ve bağımsızlığını koruyacak bir hükümeti hak ettiğini vurguladığı, yeni hükümete geçiş için çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve diğer liderlere verdiği desteği dile getirdiği ifade edildi.

Jones'un ayrıca, Suriyeli, Filistinli ve Iraklı mültecilere yaptığı yardımlar dolayısıyla BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin çalışmalarını takdir ederek, ABD'nin Suriyeli sığınmacılara 132 milyon dolar değerinde yardım ettiğine dikkati çektiği belirtildi.

Lübnan muhalefeti, Beyrut'un Eşrefiye semtinde 19 Ekim'de düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden İstihbarat Şefi Visam el-Hasan'ın ölümünden sorumlu tuttukları Başbakan Necip Mikati'ye istifa çağrısı yapıyor ve halkın taleplerini hayata geçirecek yeni bir hükümet kurulmasını istiyor.

Muhabir: Vesim Seyfeddin - Hacer Başer / Ömer Erdem

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA