Genç Aktisad Tarafından Organize Edilen, ''Yalın Üretim Teknikleri Eğitimleri'' Sona Erdi

Genç AKTİSAD tarafından organize edilen, ''Yalın Üretim Teknikleri Eğitimleri'' 7 gün süren ders anlatımlarının ardından sona erdi.

Genç AKTİSAD Başkanı Mahmut Sami Demirel, AKTİSAD eğitim salonunda verilen eğitimlerle ilgili yaptığı konuşmada, yalın üretimin firmalar için önem arz ettiğini, bu sistemin iş gücüne ve verimliliğe katkı sağlayacak önemli bir yaklaşım yöntemi olduğunu belirtti.

Yalın yaklaşımın, tüketilmekte olan kaynakları verimli kullanabilmenin yollarını gösterdiğini aktaran Demirel, tasarruf edilen kaynakların daha fazla değer yaratmaya yönlendirildiğinde mevcut pazarlarda daha geniş ekonomik imkanlar bulunabileceğini kaydetti.

Yalın üretimin Türkiye'nin temel iş felsefesi olması gerektiğinin altını çizen Demirel, ''Yalın üretim, ilaç, alüminyum, demir çelik dahil her tür üretim sektörü ile hastaneler, sigorta şirketleri gibi hizmet sektörlerinin başarısının artırılmasında benimseyebileceği ve uygulayabileceği temel prensipleri içermektedir. Kullanılan teknik ve araçlar kurumdan kuruma farklılık gösterse de Yalın Düşünce'nin prensipleri evrenseldir'' dedi.

Ayrıca, konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılan firmalara, Ekonomi Bakanlığı'nın yüzde 70 oranında destek verdiği bildirildi.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA