Genç Fidanlar ve Şefkat Çiçekleri’ne Ödülleri Verildi

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Fidanlar Yarışıyor ve Şefkat Çiçekleri Yarışıyor bilgi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Genç Fidanlar ve Şefkat Çiçekleri’ne Ödülleri Verildi
Keçiören Belediyesi toplumun her kesimine hitap eden faydalı proje ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen Genç Fidanlar Yarışıyor ve Şefkat Çiçekleri Yarışıyor bilgi yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen ödül törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, yarışmacılar ve aileleri katıldı.

Yarışmacıların ödül sevincini birlikte paylaşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Genç Fidanlar Şefkat Çiçekleri ve Koca Çınarlar Yarışıyor bilgi yarışmalarının temelinde eğitim olduğunu belirterek “Projelerimiz sayesinde katılımcıların bilgi dağarcığına bir şeyler ekleyebildiysek ne mutlu bize dedi.

Tüm yarışmacıların gönüllerin birincisi olduğunu ifade eden Başkan Ak, “Üç önemli yarışmanın yer aldığı projemizin hedefinde eğitim vardı. Günlük hayatımız içerisinde unuttuğumuz aslında unutmamamız gereken bilgileri aktardığımız önemli bir eğitim projesiydi. Projelerimizi ilçe müftülüğümüz ve ilçe mili eğitim müdürlüğümüz ile beraber organize ettik. Koca Çınarlar Yarışıyor yarışmasında hazırlanan kitapların dağıtımında katılımcıların büyük bir heyecan taşıdıklarına bizzat şahit oldum. Şefkat Çiçekleri’nde kadınlarımızın annelerimizin büyük bir şevkle heyecanla çalıştıklarını gördük. Bu sayede birçok konuda bilgi sahibi oldular. Bildikleri ancak unuttukları bilgileri tekrar hatırladılar. Genç Fidanlar Yarışıyor yarışmamıza da çok büyük bir katılım olduğunu, sadece Keçiören’den değil Ankara’nın genelinden bu yarışmaya katılımların olduğunu gördük. Bunların hepsi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Koca Çınarlar Yarışıyor yarışmasında kazananları Umre’ye gönderdikleri bilgisini veren Başkan Ak, Şefkat Çiçekleri Yarışıyor yarışmasında kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek eşleriyle birlikte on kişiyi Umre’ye göndereceklerini söyledi.

Genç Fidanlar Yarışıyor yarışmasında da kazananı ailesiyle birlikte Umre’ye göndereceklerini belirten Başkan Ak, farklı kategorilerde yarışmaya katılıp derece yapan 100 gence de aralarında laptop ve bisikletin bulunduğu ödülleri verdiklerini kaydetti.

Özellikle gençlerin ve çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu vurgulayan Başkan Ak, onların en iyi şekilde bilgiyle donatılarak yetiştirilmelerine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Bilgi yarışmalarına katılan tüm yarışmacıları tebrik eden Başkan Ak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Keçiören Müftüsü İhsan İlhan da konuşmasında düzenlenen sosyal ve kültürel çalışmaların Keçiören’de belediyecilik çalışmalarının rutin anlayışla sınırlı kalmadığını gösterdiğini belirtti.

Yarışmalar için seçilen isimlerin anlamlı olduğunu ifade eden İlhan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ve emeği geçenleri tebrik etti.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise yarışmalarda yoğun bir çaba ve işbirliğinin olduğunu belirterek Başkan Ak’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninde Grup Sahra tarafından tasavvuf müziği konseri verilirken semazenler tarafından gösteri yapıldı. Kur’an- ı Kerim tilavetinin okunduğu programda Fatih Çalımlı da birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

Genç Fidanlar Yarışıyor bilgi yarışmasında dereceye giren isimler ise şöyle oldu: "9-10-11 yaş kategorisinde; Birincilik ödülü 22,00 puan ile Yağmur Açıkgöz İkincilik ödülü 21,00 puan ile Büşra Uz Üçüncülük ödülü 20,00 puan ile Emrecan Türkoğlu 12-13 yaş kategorisinde; Birincilik ödülü 25,00 puan alan Zeynep Kübra önder İkincilik ödülü 24,00 puan alan Dilara Sude Gökmen Üçüncülük ödülü 23,00 puan alan Sena Eser 14-15-16 yaş kategorisinde; Birincilik ödülünü 25,00 puan alarak Müşteba Anıl Önder İkincilik ödülünü 24,00 puan alarak Rüveyda Durusoy Üçüncülük ödülünü 24,00 puan alarak Sena Özdemir Şefkat çiçekleri yarışıyor bilgi yarışmasında dereceye giren isimler ise şöyle oldu: 40-50 yaş kategorisinde; Birincilik ödülünü 99.00 puan alarak Gülderen Adalar İkincilik ödülünü 98,00 puan alarak Fatma Yardımcı Üçüncülük ödülünü 97.00 puan alarak Derya Günaydın 50 yaş ve üzeri yaş kategorisinde; birincilik ödülünü 97.50 puan alarak Nurten Durukan ikincilik ödülünü 96,00 puan alarak Seher Avşar üçüncülük ödülünü 92,50 puan alarak Serpil Kaya" .
Kaynak: İHA