Şahinine Güvenen Cipi Kapacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bu ay düzenlenecek şahin yarışmasında kazananlara yaklaşık 280 bin dolarlık ödül dağıtılacağı bildirildi.

Toplam 500’ün üzerinde şahinin yarışacağı program, 29 Kasım’da başlayacak ve beş gün sürecek.Dört yüz metreyi en kısa zamanda kateden şahinin sahibi 68 bin 500 dolarlık büyük para ödülünün yanısıra 110 bin dolar değerindeki Lexus marka cipin sahibi olacak. Finale 30 şahin kalacak ve birincilik için yarışacak.Üç turlu yarışmanın kurallarına göre kuşların ilk turu geçmesi için yarış kulvarını 20 saniyenin altında tamamlaması gerekiyor. İkinci turda şahinler model uçağın arkasına takılmış ‘yem kuşu’nun peşinden gidecek. Bu turu, model uçağı en uzun mesafe ve süre boyunca takip eden şahin kazanacak.

Üçüncü turda ise şahinlerin yerden 200 metre yüksekteki balona ne kadar sürede ulaşabildiği ölçülecek. Abu Dabi Spor Konseyi Genel Sekreteri Muhammed El Mahmud, bu şekilde şahinlerin kaslarının ne kadar güçlü olduğunu ve yukarıya ne kadar iyi tırmandıklarını ölçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yetkili, bunun merdiven tırmanmak gibi bir hareket olduğunu ifade etti.

Yarışmada kazanan şahinlerin sahiplerine toplam 18 adet lüks araba hediye edilecek ve bunların ikisi çekilişle sahiplerini bulacak. Yarışmaya Son katılma tarihinin 20 Aralık olduğu ve internet sitesi üzerinden de kayıt yaptırılabileceği belirtildi .