Bdp, Açlık Grevinden Sonuç Almak İçin Komisyon Çalışmalarını Askıya Alıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevinden dolayı önümüzdeki hafta Parlamento'daki komisyon çalışmalarını askıya alacaklarını açıkladı.

Partisinin Kocatepe Kültür Merkezi’ndeki kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, “Açlık grevleri sonuçlanıncaya kadar, Parlamento'daki komisyon çalışmalarımızı askıya alıyoruz. Sadece Genel Kurul toplantılarımız olacak. Oradaki gündemimiz de açlık grevi olacak. Pazar akşam saat 19.00’dan itibaren evlerimiz ve iş yerlerimizin ışıklarını söndüreceğiz. Mum yakacağız.” dedi.

Açlık grevi başladığından bu yana hükümetle 10'dan fazla görüşme yaptıklarını söyleyen Demirtaş, “Öyle bir noktadayız ki bizim arkadaşlarımızın canı Başbakan'ın programını bekliyor. Bugün bu saatlerde Diyarbakır’da açlık grevi başlatan milletvekillerimiz var.” diye konuştu.

Hükümeti ve savcıları eleştiren Demirtaş, savcıları halkın savcısı olmamakla suçladı. Demirtaş, söyledikleri her söze karşılık fezleke hazırlandığından şikayet etti.Açlık grevinin ilk 20. gününde kebap şovlarıyla grevin itibarsızlaştırıldığını belirten Demirtaş, grevin 60. gününde olduklarını ve içerde açlık grevi yapan mahkumların ölümle burun buruna geldiklerini iddia etti. Kongrede konuşma yapan BDP Milletvekili Sebahat Tuncer, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in açlık grevinde olduğunu bildirerek, kendisinin de Diyarbakır’a döndüğünde açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Tuncer, Halkların Demokratik Partisi adı altında 2014 yılı seçimlerine katılacaklarını da kaydetti.

Kongreye, KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri, İnsan Hakları Derneği temsilcileri ve eski BDP Milletvekili Akın Birdal da katıldı.