'Teröriste ağlamayan insan değildir' diyen müdüre sahip çıktı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Teröriste ağlamayan insan değildir" sözlerini yorumlayan M.Ali Birand, o emniyet müdürüne destek çıktı.

'Teröriste ağlamayan insan değildir' diyen müdüre sahip çıktı
Diyarbakır emniyet müdürlüğüne atanan Recep Güven 'in 'Teröriste ağlamayan insan değildir ' çıkışı Türkiye 'de tartışma konusu olurken, Kanal D anchormeni Birand, Emniyet Müdürü Recep Güven 'le aynı fikirde olduğunu belirtti.

Kanal D Ana Haber Bülteninde Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven 'in sözlerini değerlendiren Birand şu ifadeleri kullandı:

Hiç alışık değildik, bundan dolayı şaşırdık. Diyarbakır 'ın yeni emniyet müdürü başlamasıyla, adımını atmasıyla birlikte ne kadar farklı açıdan baktığını ortaya koyuverdi. Şimdiye kadar alışmıştık, sadece Son teröristi öldürünceye kadar diyorduk, kafaların kırılmasından söz ediyorduk… İnlerinde vurulmalarından konuşuyorduk. İnlerini vurduk, kafalarını kırdık ama hiçbir Sonuç alamadık ki artık farklı bir yaklaşım gerekiyormuş…İnsanları kucaklamak, çocuğunu kaybedenlerinde acılarını paylaşmak, gençlerin ümitsizlik içinde dağa çıkmalarını önlemek.. Sadece akıllı bomba gözlem uçağı, göz yaşartıcı bomba, gece gören dürbünlerle bir yere varamayacağımızı anlamak gerekiyor. PKK 'ya rağmen bu farkı getirmeliyiz. Çünkü onlar bunu istemiyorlar. Ancak bu şekilde doğru yolu bulabiliriz.

BEYAZ GAZETE