Özal'ın Naaşı Dualarla Toprağa Verildi

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yeniden Anıt Mezar’a getirildi.

Resmi ve dini merasimin ardından Özal’ın naaşı toprağa verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile mezardan çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın naaşı, 2 günlük incelemenin ardından yeniden Anıt Mezar’a götürüldü. Cenaze aracıyla taşınan naaş, tören mangasının omuzlarında mezar başına alındı. Burada yapılan törene Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Özal ailesinden Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal da katıldı.

Resmi törenin ardından mezar başında Kur’an okundu ve dualar edildi. Daha sonra Özal’ın naaşı yeniden toprağa verildi.

Hükümeti ve Başbakan’ı temsilen törene katılan Egemen Bağış, Özal’ın, naşında yapılan incelemenin ardından ebedi istirahatgahına yeniden defnedildiğini belirtti.

Alınan örnekler üzerinde yapılacak incelemenin ardından bir takım bulgulara ulaşılmasını ümit ettiğini söyleyen Bağış, “Gönül isterdi ki kabir açılmak durumunda kalmasıydı ama şartlar bunu gerektirdi. Ümit ediyoruz ki yapılacak işlem bir takım bilgileri ortaya çıkaracak ve bu işlem Özal’ın hayalini kurduğu ve uğruna yıllarını verdiği aydınlık demokratik ve şeffaf Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselmesine vesile olacaktır . Özal’ın hayalini kurduğu gibi milletin değerleri ile devletin değerlerinin iç içe olduğu bir dönemi girmiş olduğumuz inancıyla bu işlemin Türkiye’nin aydınlanmasına vesile olacağın ümit ediyoruz.” dedi.

Törenin ardından Semra Özal, herhangi bir açıklama yapmadan Anıt Mezar’dan ayrıldı. Ahmet Özal ise yaptığı açıklamada, alınan örneklerin incelemesinin aylar sürebileceğini Adli Tıp uzmanlarından duyduğunu anlattı. Özal, babasının ikinci kez yapılan defin işlemenin ardından mezarındaki mermer bölümlerin kaldırıldığını ve mezarın üst kısmının çiçekler ve toprakla kapatıldığını söyledi.

Özal ayrıca, mezarın düzenleme işleminin ardından yeniden ziyarete açılacağını ifade etti .