İnsan Hakları Komisyonu, Bolu Cezaevini Ziyaret Edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, cezaevlerine yaşanan ölüm oruçlarını araştırmak için Bolu F Tipi Cezaevi'nde incelemelerde bulunacak.

Türkiye genelindeki 58 cezaevinde 50 günden bu yana devam eden, 700 tutuklunun girdiği ölüm oruçları, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu harekete geçirdi. TBMM İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu, cezaevlerine yaşanan ölüm oruçlarını yerinde inceleyerek rapor hazırlayacak. Komisyon üyeleri konu ile ilgili 1 Kasım 2012 Perşembe günü Bolu F Tipi Cezaevi'ni ziyaret edecek. Ziyarete, insan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katılacak.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün yaptığı açıklamada, "Ölüm oruçları bütün kamuoyunu ilgilendiren bir konu. Ortada insani bir durum var. Bolu Cezaevi'ne giderek, cezaevinin mevcut şartlarını inceleyeceğiz. Konuyla ilgili her şey söyleniyor. Komisyon olarak cezaevinin fiziki, mahkumların ise sağlık durumlarını inceleyip, söylendiği gibi mi değil mi ona bakacağız. Ziyaretimiz neticelendikten sonra kamuoyuyla bir ön bilgi paylaşımı olacak. Ölüm oruçlarını tasvip etmiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın aç kalmasını istemeyiz, hele hele ölüm oruçlarını hiç istemeyiz. Türkiye'de demokrasi işliyor ve Türkiye'de şuan ölüm oruçları gerçekleştirilecek bir durum yok. Ölüm oruçları inşallah son bulur" dedi.

Kaynak: İHA