Aydın’da Binler Cumhuriyet İçin Yürüdü
Aydın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen "Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü" büyük ilgi gördü.

Yürüyüşe Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve binlerce vatandaşlar katıldı.
Vali Al ve protokol ile birlikte binlerce öğrenci ve vatandaş 10. Yıl Marşı eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yürüyüşe başladı.
Yoğun katılım nedeniyle kilometrelerce kuyruğun oluştuğu yürüyüşte öğrenciler dev bir Türk Bayramı ve Atatürk posteri taşıdı. Vatandaşlar ellerindeki bayraklarla söylenen marşlara eşlik ederken; birçok vatandaş ve işyeri sahibi ise caddelerden ve evlerinin balkonlarından alkış tutarak ve bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş kortejin tekrar Atatürk Meydanı'na gelmesi ile sona erdi .
