Şah Süleyman Camii'nin Bitmesi İçin Kurban Derisi Bağışlarına Bağlı

Manisa’nın Kula ilçesi, Kenan Evren Mahallesi'nde bir yıl önce yapımına başlanan Şah Süleyman Camii için hayırsever vatandaşlar tarafından kampanya başlatıldı.

Şah Süleyman Camii'nin Bitmesi İçin Kurban Derisi Bağışlarına Bağlı
Kurban bayramı münasebetiyle Kurban derilerinin bağışlarını kabul ettiklerini söyleyen dernek başkanı hayırsever Mehmet Leblebici, yüzde otuzu tamamlanan inşaatın kısa sürede biteceğine inandığını belirterek, vatandaşlara Kurban derisi bağışında bulunmaları ricasında bulundu: "Şah Süleyman Camimizin ince işçiliği 2 Milyon TL'ye malolacak. Bütün vatandaşlarımızı camiinin inşası için yardımda bulunmaya davet ediyoruz. Bin kişilik kapasiteye sahip olacak Şah Süleyman Camii ve Külliyesi'nin tamamlanması için kurban derisi bağışlarınızı da bekliyoruz. Derileri cami inşaatında toplayacağız. Camimizi en kısa sürede bitirip, halkımızın hizmetine açmak istiyoruz. Tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz." Kula İlçe Müftüsü Telat Özmet de cami inşaatının tamamlanması için Kurban derisi bağışlarına talip olduklarını söyledi.

Müftü Özmet, kasaplara kesim ücreti karşılığında kurban derisi verilmesinin caiz olmadığı uyarısında da bulundu ve "Kurban bir ibadet olduğu için etinden ve derisinden maddi olarak yararlanılamaz. Kurban derilerini de mutlaka hayır için kullanmalıyız" diye konuştu

Kaynak: İHA