İhh ve Yader Bayram Öncesi Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü

İHH ve Yader gönüllüleri tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Adıyaman’da bulunan 280 yetim çocuğa bayramlık kıyafet verildi.

İhh ve Yader Bayram Öncesi Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hacı Doğan Keleş, “Dünya üzerinde savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuk yetim kalmaktadır. Sadece Irak’ta devam eden savaş boyunca yaklaşık 5 milyon çocuk yetim kaldı. Afrika’da iç çatışmalar, yokluk ve yeterli sağlık hizmetlerinin olmaması yetimliğin oluşmasındaki en büyük etkendir. Pakistan, Açe, Bangladeş gibi bölgelerdeki afetlerin oluşturduğu yıkımlar da hem yetimleri arttırmakta hem de yetimlerin yaşam koşullarını zorlaştırmaktadır. Yetimler için en büyük tehditleri insan tacirleri, organ kaçakçılığı ve fuhuş mafyası oluşturmaktadır.

Biz İHH ve Adıyaman İnsani Yardım Derneği Yader olarak yetimlerin toplum içerisinde öz güvene sahip bireyler olarak yetişmesi ve sahipsiz olmadıklarını göstermek için tüm çabalarımızla çalışıyoruz. Dünya üzerinde toplamda 22 bin yetim çocuğa sponsor olup bu çocuklara aylık maş ödüyoruz. Türkiye genelinde 29 ilde toplam 2 bin 500 yetim çocuğa aylık maş ödemesi yapılıyor. Adıyaman insani yardım derneği olarak 180 yetim çocuğumuza maş vermekteyiz. Yani Adıyaman olarak 180 yetim çocuğumuza sahip çıkıyor, Ve onların aylık giderini üstleniyoruz.

Bugün burada toplanmamızın sebebi her bayram olduğu gibi bu bayramda yetim çocuklarımıza bayramlık elbise giydirerek bayramı bir yetimin yüreğinde yaşamaktır. Dernek olarak tespit ettiğimiz 280 yetim çocuğa bayramlık elbise giydirip bayram sevinçlerine ortak olmanın haklı gururunu yaşayacağız. Bu bayram ve her bayram yaptığımız bu yetim çocuk bayramlık giydirme bedelli çocuk başına 80 TL olarak tespit edildi. Ayrıca yetim çocuklara sponsor olma bedeli ise aylık 90 TL olarak belirlenmiştir.

Bu tür hayır işlerinde bizi yalnız bırakmayan tüm yardımsever Adıyaman halkına şükranlarımızı bir borç biliriz” dedi.

Kaynak: İHA