Akın: Sorunların Çözümü İçin Elimden Geleni Yapacağım

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın, başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye ve bölge sorunlarının çözümü için elinden gayreti göstereceğini söyledi.

Akın, sorunların çözümü için siyasetçilerin artık şiddeti çağrıştıran ifadelerden kaçınması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın, il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri Teknopark’ta bir araya geldi. Prof. Dr. Mehmet Akın, ülkenin kanayan yarası olan Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Mehmet Akın,”Yıllarca bölgemizde bizi birbirimize kırdırdılar, kaybeden maalesef hep bizler ve bölge insanı oldu. Yıllarca kanamış olan daha sonra da kangrenleşmiş olan Kürt sorunun çözümüne katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Bölge insanımız artık şiddet ortamına tahammülü kalmamıştır” diye konuştu.

Bölgede dengeli siyaset yapılmadığını ifade eden Akın, siyasetçilerin şiddeti çağrıştıran ifadelerden kaçınması gerektiğini anlattı. Akın,”Siyasetçilerimizin gayesi insanlarımıza faydalı olmaktır. Fikir ve düşüncelerimizi demokratik yollarla dile getirmeliyiz. AK Parti’li siyasetçiler olarak bölgenin refaha ve huzura kavuşması için çok çalışacağız. Bu bizim en önemli konudur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bölgenin yararına olan siyaseti üretmek lazım. Şiddeti çağrıştıran ifadelerden kaçınarak çözüm getirecek bir üslup kullanmak lazım. Çünkü şiddet ve gerilim politikası çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet ediyor.” ifadelerini kullandı.AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ise ”Bizim görevimiz, taşıdığımız sorumluluk bilincini alacağımız başarılı sonuçlar ile taçlandırmak olacaktır." dedi.

Advan, AK Parti'nin Türkiye’nin en büyük ve birbirine en bağlı ailesi olduklarını belirterek, yaşadıkları bu heyecan ile tek bir gayelerinin başarı çıtasını yükseltmek olduğunu söyledi.

Bu etkinliklerin kaynaşma açısından çok önemli olduğunu dile getiren Advan, yerelde başarıya nasıl gidebileceklerinin yol haritasını çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.