Körfez’de Kamu Çalışanlarına Uzun Bayram Tatili

Suudi Arabistan’da kamu çalışanlarının Kurban Bayramı tatili, 18 Ekim’de başladı.

Bayram tatili 2 Kasım’a kadar devam edecek. Suudi Arabistan Sivil Hizmet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki milyonun üzerindeki devlet çalışanı 16 gün bayram tatili yapacak. Geçen yıl kamu çalışanlarına 11 günlük tatil verilmişti.
Uzun tatil dolayısıyla her yıl olduğu gibi yüz binlerce Suudi vatandaşının alışveriş için özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai ve komşu krallık Bahreyn’i ziyarete gideceği ifade ediliyor. Suudi vatandaşlarının tercihleri arasında İstanbul ve Kuala Lumpur (Malezya) da sayılıyor. Bunun yanı sıra bu yılki hac sezonu için Suudi Arabistan’a gelen ziyaretçi sayısının 3 milyonu geçmesi bekleniyor.
Bahreyn’de ise hafta sonu dahil 25-30 Ekim günleri arasında toplam altı gün bayram tatili ilan edildi. Bahreyn kanunlarına göre herhangi bir tatil eğer Cuma ya da Cumartesi gününe denk gelirse kamu çalışanlarına ek tatil veriliyor. Bu kural özel sektör çalışanları için geçerli değil.
Doğalgaz zengini Katar’daki kamu çalışanlarını ise 25 Ekim-3 Kasım günleri arasında hafta sonları dahil 10 günlük bayram tatili bekliyor. Kuveyt’te ise kamu personeline beş günlük bayram tatili verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri ise kamu çalışanlarına 25-28 Ekim günleri arasında dört günlük izin verecek.
Tüm Körfez ülkelerinde özel sektör çalışanlarına kamu personeline kıyasla daha kısa tatil veriliyor.