İzmir ve Bradford Üniversiteleri, İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

İzmir Üniversitesi, anlaşmalı olduğu yurtdışı üniversiteler portföyüne yenilerini eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir ve Bradford Üniversiteleri, İşbirliği İçin Bir Araya Geldi
Lübnan’da düzenlenen Enternasyonal Fuar’ında temeli atılan İzmir Üniversitesi-Bradford Üniversitesi ikili işbirliği ilişkisi, Bradford Üniversitesi Ortadoğu Bölge Ofisi Müdürü İsmat Abu Shihab’ın Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyareti ile bir adım ileriye taşındı. İzmir Üniversitesi’ni yakından tanımak üzere Rektör Erciyeş’i ziyaret eden Shihab, İngiltere’de bulunan Bradford Üniversitesi’ni tanıttı, kurulabilecek işbirliği hakkında bilgi verdi.

Kuruluşu 1886’ya dayanan Bradford Üniversitesi’nin köklü bir devlet üniversitesi olduğunu belirten Shihab, “Bradford Üniversitesi’nin 12 bin öğrencisinin yüzde 25’ini 110 farklı ülkeden gelen öğrenciler oluşturuyor. Bunlar arasında İzmir Üniversitesi aracılığı ile Türkiye’den gelen öğrencileri görmeyi çok isteriz” diye konuştu.

Türkiye’den ilk kez İzmir Üniversitesi ile temasa geçildiği bilgisini veren Shihab, özellikle işletme ve mühendislik alanında iyi tanınan Bradford Üniversitesi’nin Avrupa’daki en iyi 50 üniversite arasında yer aldığını söyledi.

Ziyarette, Erasmus değişim programı ve ikili işbirlikleri aracılığı ile öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olması ve yabancı üniversitelerde eğitim alması konusunda her yıl daha fazla çaba sarf ettiklerini ifade eden Rektör Erciyeş, “Bradford Üniversitesi ile kısa süreli öğrenci değişimi ve uzun vadede ise 3+1 diploma programı geliştirilmesi çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

Ziyarette, Shihab ile Lübnan Fuarı’nda temas kuran Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri Aslı Tanrıöğen ve Tatiana Kondruchina ile Ofis Koordinatörü Güneş Demirel de hazır bulundu .
Kaynak: İHA