Kamerunlu İşadamlarından Yatırım Çağrısı

İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Fuarı için Türkiye’ye gelen Kamerunlu iş adamları İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Heyet, İnegöllü mobilyacıları Kamerun’da yatırım yapmaya çağırdı.

Kamerunlu İşadamlarından Yatırım Çağrısı
Kamerunlu heyet ilk olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Heyeti İnegöl’e davet eden eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, “İnegöl’e ne kadar faydalı olursak kendimizi o kadar mutlu hissediyoruz. Biz MUSİAD Fuar’ına gelen Kamerun heyetini İnegöl Fuarı’na da getirelim dedik. Kamerunlu kardeşlerimizin Türkiye ile ticaret yapma arzusu var. Kamerun yaklaşık 20 milyon nüfusa sahip. Nüfusunun 3’te 1’i Müslüman. Müslüman bakanları da var. Afrika’nın stratejik bir ülkesi. Afrika ülkelerine liman bağlantısı olan tek ülke. Çinliler tarafından daha büyük bir liman çalışması var. Altın madenlerine de sahip. Kamerunlu kardeşlerimiz farklı ülkelerde yaptıkları ticarette kandırılmışlar. Güvene dayalı bir ticaret istiyorlar. Biz de İnegöl’de kendilerini misafir etmek istedik” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, mobilya fuarının çok hareketli geçtiğini kaydederek şunları söyledi: “Özellikle MODEF EXPO’ya çağırdığımız ziyaretçilerimizin yanında, MÜSİAD Fuarı’na gelip bizleri de ziyaret eden misafirlerimiz oluyor. Şehrimizin tanınması ticaret adına ufkumuzu açacak. Bizim hayalimiz bütün dünyaya mobilya satmak. Kamerun bizim değer verdiğimiz, sevdiğimiz bir ülke. İnanıyorum ki bu görüşmeler ileride ticari münasebetler için bir vesile olur” diye konuştu .
Kaynak: İHA