AİBÜ’nün Yeni Bölümlerinde İlk Ders Yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alınan yeni bölümlerinde kontenjanların tamamı doldu ve öğrenciler ders başı yapmanın heyecanını yaşadı.

AİBÜ Öğrenci İşleri Birimi’nden edinilen bilgiye göre, üniversitede açılan üç yeni bölüme, ek yerleştirme döneminde öğrenci alındı. Buna göre, İlahiyat Fakültesi Lisans Bölümü’ne 60, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü’nün 1. öğretimine 50, 2. öğretimine 52, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne ise 41 öğrencinin kaydolmasıyla bölümlerin kontenjanları tamamen doldu.

Bu yıl ilk kez öğrenci alınan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nün 1. ve 2. öğretimine 47’şer öğrenci alınırken, Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Mimari Restorasyon Bölümü’ne 30 öğrencinin kaydolmasıyla bu bölümlerin de kontenjanları tümüyle dolmuş oldu.

Bolu MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü, Gerede MYO Kimya Teknolojisi Bölümü, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü ile Tekstil Teknolojisi Bölümü’ne de bu yıl ilk kez öğrenci alındı .
Kaynak: İHA