Manavgat'ta Turizm Fakültesi'ni Senato Onadı

Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Manavgat'ta toplandı.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurcephe'nin rahatsız olması nedeniyle katılmadığı senato toplantısında başkanlığı Rektör Yardımcısı ve Vekili Prof. Dr. Ömer Geçici yaptı. Toplantıda, inşaatı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılmak şartıyla ilçeye turizm fakültesi açılması kararı oy birliğiyle onandı.

Senato Toplantısı'nın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı ve Vekili Prof. Dr. Ömer Geçici, gündemin birinci maddesinde Manavgat Turizm Fakültesi açılması kararı olduğu için toplantıyı burada yaptıklarını kaydederek, misafirperverliklerinden dolayı Manavgat Belediyesi'ne, MATSO'ya ve MAYÖV'e teşekkür etti.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural da üniversiteleri eğitimin zirvesi olan bilim yuvaları olarak nitelendirerek, ''Üniversiteler çağdaşlaşma, sosyo ekonomik ve kültürel gelişme, ilerleme ve kalkınmada önemli katkılar yapmaktadır. Yeniliğe açık, vizyonu olan, bilgiyi araştıran, üreten ve paylaşan bir toplumda üniversitelerin, yükseköğretimin büyük rolü vardır. Sizlerin de olumlu kararıyla yaptıracağımız fakülte Manavgat'ta yükseköğretimin varlığını güçlendirecek, üniversite kurulmasının da yolu açılacaktır'' dedi.

Toplantının tamamlanmasının ardından açıklama yapan Rektör Geçici, Manavgat Turizm Fakültesi kararın oy birliğiyle alındığını söyledi.

Geçici, şunları söyledi:

''Üniversitemiz ve Manavgat adına çok önemli bir karar aldık. Manavgatlılara bunun müjdesini vermek istiyorum. Bu kararın ardından hem Senato hem de üniversite olarak elimizden gelen en üst düzeyde iradeyi göstereceğiz. YÖK'teki ve bakanlık nezdindeki çalışmalarda da elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu anlamda Manavgatlılar'dan maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. Burada hem Manavgat Belediyesi, hem MATSO hem de Manavgat Yüksek Öğrenim ve Araştırmalar Vakfı çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu açıdan kendilerine teşekkür ediyorum.''

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversite Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu da fakülte konusunda izlenecek yol hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA